1 min. čitanja

Srušio se helikopter za prijevoz posade do naftne platforme – Poginule četiri osobe

Srušio se helikopter za prijevoz posade do naftne platforme – Poginule četiri osobe
Foto: Pixabay/Ilustracija

Helikopter koji je prevozio offshore osoblje za indijsku državnu korporaciju za naftu i prirodni plin (ONGC) srušio se jučer u Arapsko more, pri čemu su četiri osobe poginule.

U helikopteru se nalazilo 9 osoba, među kojima su bila i dva pilota. ONGC je u službenom priopćenju naveo kako je helikopter prinudno sletio oko 11:45 po lokalnom vremenu, otprilike jednu nautičku milju od ONGC-ove platforme Sagar Kiran. Navode i kako su indijska mornarica i obalna straža odmah obaviještene o incidentu te da je ONGC sva svoja plovila koja su se nalazila u blizini mjesta nesreće preusmjerio u akciju traganja i spašavanja.

Unatoč lošim vremenskim uvjetima, akcija spašavanja izvedena je prilično brzo, a ONGC-ova plovila spasila su 5 osoba.  Četiri osobe koje je spasio mornarički helikopter odvezene su u bolnicu bez svijesti, nažalost nisu preživjeli.

– ONGC duboko žali za ovim tragičnim gubitkom života; ONGC se obraća pogođenim obiteljima i pruža svu moguću potporu – poručili su iz kompanije.

U međuvremenu, najveći indijski operater helikoptera Pawan Hans, identificirao je unesrećeni helikopter kao jedan od svojih, rekavši na Twitteru da su među preživjelima i dva njihova pilota.

Jesu li loši vremenski uvjeti uzrok nesreće utvrdit će istraga.

Slična tragedija s puno većim posljedicama zadnji put dogodila se 2016. godine, kada je u blizini Norveške, u padu helikoptera koji je prevozio osoblje s morske platforme kojom upravlja Equinor, poginulo 13 osoba. Sedam godina prije toga, helikopter se srušio kod sjeverne Škotske dok se vraćao s BP platforme u Sjevernom moru, usmrtivši svih 16 osoba koje su se nalazile u letjelici.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.