1 min. čitanja

SRETNA VIJEST Uočena prinova u gnijezdu bjeloglavih supova na otoku Plavniku

SRETNA VIJEST Uočena prinova u gnijezdu bjeloglavih supova na otoku Plavniku
Foto: JU Priroda

PLAVNIK - Prvog dana klimatološkog proljeća, 1. ožujka uočena je prinovu u gnijezdu para bjeloglavih supova na otoku Plavniku. Sretnu vijest objavila je Javna ustanova Priroda.

Dijelimo s vama lijepu vijest! Na prvi dan klimatološkog proljeća, 01. ožujka uočili smo novu prinovu u gnijezdu para bjeloglavih supova, kojeg već drugu sezonu pratimo putem videonadzora na otoku Plavniku! Čestitamo ponosnim roditeljima, a malom paperjastom ptiću želimo dobrodošlicu na Kvarner!

Podsjetimo se, supovi polažu samo jedno jaje u gnijezdo, a inkubacija (ležanje na jajetu) traje oko 52 dana uz sudjelovanje oba roditelja. Prošlogodišnji ptić iz ovog gnijezda, imenovan Kakoto1 i obilježen zelenim prstenom CL7 uspješno se opernatio, no prvi let nije bio tako uspješan, pa je ptica završila u moru 19. srpnja 2022.

Nakon što smo ju spasili, oporavili i pustili na slobodu 17. listopada 2022., fotografirana je nedaleko Beleja na Cresu 7. veljače ove godine, što znači da se dobro snašla u prirodi. Razvoj mladog ptića nastavljamo pratiti, a nadamo se da će u prvom letu biti uspješniji od svog starijeg brata! - poručuju iz Javne ustanove Priroda.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.