2 min. čitanja

SRAMOTNO Srbijanski promotor Aleksandra Vučića na Oliverov grob ostavio knjigu o Miloševiću

SRAMOTNO Srbijanski promotor Aleksandra Vučića na Oliverov grob ostavio knjigu o Miloševiću
Foto: Facebook / Screenshot

Poklonik Aleksandra Vučića Filip Rodić, srbijanski je novinar, kolumnist Večernjih novosti i urednik tjednika Pečat nedavno se odmarao u Hrvatskoj. Kad je otišao na sigurnu udaljenost, objavio je nekoliko odvratnih fotografija na svom Facebooku.

Kako se vidi iz objave od 1. kolovoza, Rodić je u vrijeme kad se obilježavala godišnjica smrti Olivera Dragojevića posjetio njegov grob u Veloj Luci i na njemu ostavio knjigu ratnog zločinca Slobodana Miloševića Godine raspleta. Radi se o zbirci njegovih govora. Svoju degutantnu akciju Rodić je fotografirao i time se pohvalio svojim prijateljima na Facebooku.

Ali nije stao samo tu, objavio je i fotografiju iz Jasenovca 28. srpnja, odnosno nekoliko dana nakon što je Vučiću Hrvatska zabranila odlazak u Jasenovac. Komentirao je da je "bio u privatnoj posjeti" i da su ga vjerojatno pustili "jer se nije javio Miloradu Pupovcu". Pupovcu, ali i drugim predstavnicima Srba u Hrvatskoj zamjera što su se pojavili na proslavi Oluje.

Inače, radi se o novinaru koji u svom radu redovito iskazuje veličanje velikosrpske politike Slobodana Miloševića, a na jednoj od objava objavljen je i komentar povjesničara Nemanje Devića, koji je bio angažiran na procesu rehabilitacije Draže Mihailovića.

Rodić piše: "Morem plovi jedna mala barka...", a Dević odgovara: "Morem plove Četnici."

Nakon što su njegove, inače za javnost zatvorene objave prenijeli i hrvatski mediji, Rodić mijenja ploču, pa je na Facebooku objavio da je sve objavljeno - falsifikat.

"Nemam ništa protiv što me pojedini hrvatski i domaći mediji pokušavaju razapeti. To mi čak i godi jer pokazuje da njihove gospodare nervira moj rad. Jadno je i bijedno, međutim, što u nemogućnosti da mi nađu nešto istinito podmeću bijedni falsifikat kako sam bio na grobu Olivera Dragojevića i tamo ostavio nekakvu knjigu, te tako oskrnavio njegov grob.

Niti znam gdje je Dragojevićev grob, niti me to zanima, niti bih ga u životu skrnavio. Ni njegov, niti bilo čiji drugi grob, jer grob je grob. Neki drugi prekopavaju i preoravaju grobove, a to nije moj stil. Kad mi nađu neku pravu zamjerku, a ne ovakvo podmetanje, možemo polemizirati. A sa falsifikatorima stvarno ne želim imati posla.

Pozdrav i za mog prijatelja koji je to potpomogao. Bog će ti platiti - očito razočaran što ga je netko od prijatelja ipak cinkao, čime je i priznao da i sam laže...

Nakon svega, pitanje je hoće li više, poput svog mentora Vučića, ikad prijeći hrvatsku granicu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.