1 min. čitanja

Spustili se iz okolice Čakovca, pa operirali po Crikvenici i Novom Vinodolskom, kradući željezo

Spustili se iz okolice Čakovca, pa operirali po Crikvenici i Novom Vinodolskom, kradući željezo

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 39 i 40 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe, ali i počinjenja prekršaja iz domene Zakona o gospodarenju otpadom.  

Riječ je osobama koje je policija tijekom redovnog nadzora prometa zaustavila u nedjelju, 11. prosinca oko 9.30 sati na području Novog Vinodolskog, dok je 40-godišnjak upravljao teretnim vozilom marke Iveco, čakovečkih registarskih oznaka, u kojem je bilo više komada otpada i ostalih sekundarnih sirovina. Privedeni su na postupanje u policijske prostorije gdje je utvrđeno kako su bez važeće dokumentacije prevozili oko 100 kilograma neovlašteno prikupljenih sekundarnih sirovina te su im potom oduzete.

Tijekom kriminalističkog istraživanja otkriveno je i da su u nedjeljnim jutarnjim satima u Novom Vinodolskom iz nezaključane ostave obiteljske kuće, u vlasništvu 49-godišnje hrvatske državljanke, otuđili kotao za rakiju u vrijednosti 7500 kuna. Po završetku postupanja otuđeni predmet je vraćen vlasnicima.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedene krađe, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

O počinjenom prekršaju policija je uputila obavijest mjerodavnoj inspekciji radi pokretanja prekršajnog postupka iz njihove nadležnosti, sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom, kao i prema Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistriranih djelatnosti jer su navedeni bez valjanih odobrenja nadležnih tijela prikupljali sekundarne sirovine.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.