1 min. čitanja

Spomen na članove posade broda "Dunav" iz flote Jugolinije

Spomen na članove posade broda "Dunav" iz flote Jugolinije
Foto: HTV / HRT

Prije četiri desetljeća, 32 pomorca, članova posade broda "Dunav" iz flote Jugolinije, izgubilo je živote u tragediji koja se dogodila u dubinama Tihog oceana.

Kako bi odali počast žrtvama ove nesreće, članovi Udruge kapetana Kostrene i Apostolata mora Riječke nadbiskupije, s broda "Vid" Lučke kapetanije Rijeka, održali su svečanost spuštanjem vijenca u more pred Kostrenom.

Kapetan Lučke kapetanije Rijeka, Darko Glažar, prisjetio se događaja iz perspektive kadeta na brodu prije 40 godina, ističući važnost sjećanja na tu veliku tragediju. Naglasio je da je ova gesta, unatoč godinama koje su prošle, mali, ali važan način da se poštuju i ne zaborave žrtve.

Organizaciju ovog događaja preuzela je Udruga pomorskih kapetana, a zapovjednik nesretnog broda bio je iz Kostrene, čiji sin također sudjeluje u ovim sjećanjima, piše HRT.

Spuštanje vijenca u more predstavlja trajan podsjetnik na tu tragičnu epizodu pomorske povijesti, čime se odaje počast poginulim mornarima.

A.B.

PROČITAJTE JOŠ:

MISTERIOZNA TRAGEDIJA Četiri desetljeća od nestanka “Dunava” s 32 člana posade | | Morski HR
Prošla je 41. godina od kad je na Tihom oceanu nestao brod Dunav, tada riječkog brodara Jugolinije (od 1992. Croatia Line), zajedno s 32 člana posade koji su bili rodom gotovo s cijele jadranske obale
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.