Splitu stiže prometnica koja život znači, a posao je dobila tvrtka koja je gradila Pelješki most

SPLIT - Hrvatske ceste službeno su objavile da će izgradnju spojne ceste na čvoru "Vučevica" na A1 - čvor na DC (bez čvora na DC8) graditi kineska tvrtka "China Road and Bridge Corporation".

Kako otkrivaju iz Hrvatskih cesta, procijenjena vrijednost radova je 82.951.755,26 eura bez PDV-a, odnosno 625.000.000,00 kuna bez PDV-a. Otkrili su da se na natječaj javilo pet ponuditelja, a odabrana je kineska tvrtka koja je gradila i Pelješki most.

Splićani i brojni Dalmatinci napokon će odahnuti

Naime, "China Road and Bridge Corporation" Hrvatskim cestama je dala ponudu od 74.649.425,65 eura bez PDV i Kinezi su na ovom natječaju Hrvatskih cesta dobili 100 bodova.

Podsjetimo, osim njih na natječaj se javila španjolska tvrtka "Comsa i Nortunel", turska "Yapi Mekezi Insaat ve Sanayi", austrijski "Strabag" (istoimena zagrebačka tvrtka) i te druga kineska tvrtka "Sinohydro Corporation i Sinohydro Biro".

Žalbeni rok 10 dana

Rok za žalbe za sve ove tvrtke koje nisu odabrane na natječaju Hrvatskih cesta je 10 dana, a rok mirovanja je 15 dana, navode iz Hrvatskih cesta.

Nadodajmo na kraju da će izgradnja spojne ceste biti jako važna za Splićane i građane splitske okolice, ali i Dalmatinske zagore, a sve navedeno je dio projekta gradnje nove pristupne (izlazne) prometnice iz Trajekte luke Split, javlja Dalmacija danas.

U svakom slučaju, ova prometnica Splićanima i brojnim Dalmatincima puno će značiti, a odluku Hrvatskih cesta i gradnju iste mnogi će dočekati raširenih ruku.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

GRADI SE NOVI MOST! Ići će preko Kaštelanskog zaljeva, a Split dobiva novi spoj na autocestu
Hrvatske ceste do konca ove godine raspisat će natječaj za tehničko i oblikovno rješenje novog mosta preko Kaštelanskog zaljeva, koji će spajati Split i Kaštela te ujedno predstavljati najbržu vezu drugog najvećeg grada u državi s autocestom, potvrdili su iz ove državne tvrtke za tportal. Ovaj obje…