1 min. čitanja

Splitski studenti ogorčeni - Grad nam smanjuje naknade i otežava život!

Splitski studenti ogorčeni - Grad nam smanjuje naknade i otežava život!
Foto:Pexels

SPLIT - Iz Grada su ove godine odlučili smanjiti naknadu za studente u ERASMUS+ programu na 250 eura neto i to nije sve od promjena na gore po studente.

Druga stvar koja u pravilniku otežava studentima prijavu na dodjelu potpora je ta da student treba imati prijavljeno prebivalište u Splitu najmanje tri godine, što prijašnjih godina nije bio uvjet, navodi Dalmacija danas. I laiku je jasno kako mnogi studenti koji studiraju u Splitu nisu iz Splita pa im ova odluka jako teško pada.

Savjet mladih Splitsko - dalmatinske županije zato je na Facebooku izrazio svoje negodovanje ovom odlukom Grada pa i sami pročitajte njihov status u cijelosti i procijenite jesu li studenti oštećeni novim pravilima Grada:

- Kao predstavničko tijelo mladih (od kojih su veliki broj studenti) u Splitsko-dalmatinskoj županiji, bili smo dužni reagirati na štetan Nacrt prijedloga Pravilnika o potporama za financiranje troškova studentima iz programa ERASMUS + studija.Naime, predloženi Pravilnik protivno svakoj logici smanjuje umjesto povećava najviši neto iznos po studentu, a zatim i ukida mogućnost potpore svim studentima koji nemaju prebivalište u Splitu. S obzirom da su svi troškovi života rasli, smatramo neprimjerenim smanjivati iznose potpore studentima.Također, smatramo nepravednim i ukidanje mogućnosti potpore svim studentima koji nemaju prebivalište u Splitu jer su upravo oni bogatstvo splitskog sveučilišta koje je odavno preraslo granice Grada Splita, a sutra i dodana vrijednost Splita. Nadalje, ti studenti za vrijeme studiranja žive, zarađuju i troše u Gradu Splitu, stoga je nepošteno da ih se na ovaj način izbaci iz Pravilnika. Žao nam je da to izrađivač Pravilnika nije prepoznao. Pozivamo vas da i Vi ostavite svoje primjedbe i prijedloge u javnom savjetovanju.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.