2 min. čitanja

Splitski hotel Belleuve prodaje se nakon više od 20 godina stečaja

Splitski hotel Belleuve prodaje se nakon više od 20 godina stečaja
Foto: Wikimedia

SPLIT - Čuveni splitski hotel Bellevue smješten na Prokurativama, sukladno rješenju Trgovačkog suda u Splitu nakon više od 20 godina stečajnog postupka ide na prodaju. Početna cijena iznosi 7,1 milijun eura.

Ukoliko se u prvom krugu ne proda, u drugom krugu cijena će iznositi 4,7 milijuna eura. Jamčevina je 2 milijuna eura i plaća se na žiro račun splitskog trgovačkog suda, a ponude mogu dati domaće i strane tvrtke.

Nad hotelom je početkom 2000-ih godina otvoren stečajni postupak, koji traje već više od 20 godina.

Vjerovnici su još prije mjesec dana na skupštini jednoglasno donijeli odluku o prodaji. Prodaje se dio zgrade hotela, pokretnine, oprema i umjetnička djela. Riječ je o ukupno 2.209 četvornih metara površine.

U tom su hotelu boravile brojne poznate osobe iz svijeta estrade i politike, znanstvenici, književnici, nobelovci i spisatelji. Ovdje su snimani i kadrovi najgledanije domaće serije 'Velo misto' Miljenka Smoje.

Bellevue se nalazi na najpoželjnijoj gradskoj lokaciji s pogledom na rivu i na splitska vrata. Jedan je od najstarijih hrvatskih hotela, koji se spominje oko 1875. godine pod imenom Hotel de la Ville, piše HRT.

Početkom 20. stoljeća dobiva ime Grand hotel Bellevue u kojem su boravili Agatha Christie i Anatole France. Šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća kavana i hotel postaju središnje mjesto za Splitski festival.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Rekonstrukcijom hotela Adriatic započinje investicijski ciklus dubrovačke hotelske grupacije Maestral | | Morski HR
Hotelska grupacija Maestral iz Dubrovnika najavljuje snažan investicijski ciklus u slijedećih nekoliko godina i planira značajna ulaganja u svoje hotele kako bi postali luksuzni

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.