1 min. čitanja

Splitska policija u nadzoru pomorskog prometa zabilježila 30 prekršaja vezanih uz sigurnost plovidbe

Splitska policija u nadzoru pomorskog prometa zabilježila 30 prekršaja vezanih uz sigurnost plovidbe
Foto: navyworld/narod/ru / Ilustracija

SPLIT – Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru pomorska policija upućuje sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja.

U proteklih sedam dana, od 20. do 27. lipnja 2022. godine,  policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali ukupno  30 prekršaja iz različitih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno 3 prekršaja tako zvanog „glisiranja“-  vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba. Sankcionirali su također 10  prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba- prekomjeran broj osoba na plovilu i 15 drugih različitih prekršaja iz Pomorskog zakonika ( zbog neimanja uvjerenja o stručnoj osposobljenosti, jer nije na plovilu bilo drugog člana posade, ne posjedovanja plovidbene dozvole i slično).

U subotu, 25. lipnja djelatnici Postaje pomorske policije Split i Policijske postaje Hvar, u suradnji s Lučkom kapetanijom,  na području akvatorija grada Hvara i Stari Grada,  proveli su nadzor i kontrolu sigurnosti plovidbe na moru. Sankcionirali su ukupno 8 prekršaja vezano uz glisiranje i prekršaje vezane uz sigurnost plovidbe na moru.

Policijski službenici će i dalje tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru. Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale,  kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja na moru.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Nijemac kažnjen zbog glisiranja blizu obale
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.