2 min. čitanja

SPLITSKA POLICIJA OBJAVILA UPOZORENJE Vozači, pripazite na hodočasnike!

SPLITSKA POLICIJA OBJAVILA UPOZORENJE Vozači, pripazite na hodočasnike!
Foto: Boris Kačan

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska ojavila je danas upozorenje vozačima zbog očekivanog povećanog broja hodočasnika na državnim i županijskim cestama uoči blagdana Velike Gospe 15. kolovoza.

Veći broj hodočasnika kreće na hodnju prema Sinju 7. i 8. kolovoza (hodočašće mladih Gospi Sinjskoj), a potom i uoči blagdana Velike Gospe14. i 15. kolovoza na središnju vjersku svečanost u Sinju.

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika kretati će se iz smjera Splita, Solina i Kaštela, cestama ŽC  6253 (stara cesta  Solin-Klis), ŽC  6260 (ispod nadvožnjaka   Kurtovići) kroz  industrijsku zonu Podi u Dugopolju, cesta 01 (izlaz na cestu 01 na Križicama sjeverno od tunela Orguz), Dicmo- Brnaze-Sinj, iz smjera Imotskog cestom će se kretati državnom  cestom 060 (Imotski-Cista Provo- Trilj-Brnaze).

Također se očekuje veći broj hodočasnika koji će se kretati državnom cestom 062 (Šestanovac-Blato na Cetini), državnom cestom 0219 (Gornji Muć-Sin) i dionicom Han-Sinj, državnom cestom 01 (Vrlika-Sinj), županijskom cestom ZC 6148 (Bisko-Trilj) i županijsko cestom ZC 6150 (Blato na Cetini-Nova Sela-Ugljane).

Policija također obavješatav vozače da će županijska cest ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) 7. i 8. kolovoza, a potom i 14. i 15. kolovoza biti u potpunostio zatvorena za promet u vremenu od 20 sati do potrebe (osim za vozila stanara), te se vozila preusmjeravaju na korištenje ceste D1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje).

Također upozoravaju sve vozače koji će prometovati spomenutim dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici da voze oprezno i usporeno, da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju, te upute i zapovjedi policijskih službenika na terenu.

Upozorenje su uputili i hodočasnicima, skrećući im pozornost da se na putu prema Sinju ne kreću autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice), već da za hodnju koriste isključivo predviđenu trasu kretanja.

Također upozoravaju da se hodočasnici kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.

Vozačima u tranzitu sugeriraju da u navedene dane koriste alternativne prometnice, a svim vozačima da na dan blagdana Velike Gospe 15. kolovoza izbjegavaju prometovanje državnom cestom D1 kroz grad Sinj.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.