1 min. čitanja

Splitska policija istražuje Stipu Drviša i društvo zbog konzumacije prstaca u restoranu

Splitska policija istražuje Stipu Drviša i društvo zbog konzumacije prstaca u restoranu
Foto: Društvene mreže / Screenshot

Višestruki hrvatski i europski prvak u boksu, te hrvatski olimpijac Stipe Drviš, pohvalio se na društvenim mrežama boravkom u svojoj rodnoj Makarskoj. I to ne bi bilo ništa čudno da se u objavi nije pohvalio time što je u omanjem društvu u restoranu navalio na u Hrvatskoj zabranjene prstace. Sve je prvi detektirao i prenio Morski TV.

Splitsko-dalmatinska policija potom nas je izvijestila da o svemu provodi istragu:

- Poštovani, nastavno na Vaš upit obavještavamo da ćemo  temeljem  javno objavljene snimke obaviti provjere radi utvrđivanja svih  činjenica - izvijestili su nas iz MUP-a.

0:00
/0:44

Foto: Facebook

Podsjetimo, lom obale uzrokuje razaranje čitavog staništa životnih zajednica i nestanak autohtonih vrsta. Za ponovno obnavljanje biocenoza biljnih i životinjskih vrsta potrebna su desetljeća, kao što je i prstacu do konzumne veličine potreban gotovo čitav ljudski vijek! Zbog toga je 1995. donesen zakon kojim je zabranjeno izlovljavanje prstaca, njihovo stavljanje u promet, izvoz i trgovinu, a prema novom Zakonu o morskom ribarstvu za ovo sa snimke može se u zatvor od 6 mjeseci do pet godina!

Nedugo nakon naše objave, Drviš je izbrisao spornu snimku koju smo sačuvali, te na Facebooku napisao: "Nisu prstaci iz Neuma al je isto dobro". Bez obzira odakle prstaci bili, u Hrvatskoj je zabranjeno i reklamiranje njihove konzumacije, stoga, kako neslužbeno doznajemo, aktere sa snimke mogla bi očekivati paprena kazna.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.