1 min. čitanja

Split film festival čeka vas u listopadu, a poznat je i dobitnik posebne nagrade festivala!

Split film festival čeka vas u listopadu, a poznat je i dobitnik posebne nagrade festivala!
Foto: Open Reel/Dalibor Martinis

SPLIT - Festival je na rasporedu od 12. - 21. listopada i donosi pregršt zanimljivih filmskih uradaka s naglaskom na novo, kreativno i osobno.

Od 1996. godine kada je krenuo, Split Film Festival promovira sve novo, eksperimentalno, hrabro i osobno. Naglasak je uvijek bio i ostaje na umjetničkom prodoru u svijest gledatelja i svojevrsnoj promjeni točke s gledišta na svijet. A to je nekako i cijeli smislio umjetnosti , pronaći način da "podnesemo" svijet oko sebe i shvatimo koliko je zapravo lijep. Tu zadaću na Split Film Festivalu odrađuju autori koji se bave filmom, videom i novim medijima. I upravo vas devet dana najnovijih poslastica iz ovog svijeta očekuje u listopadu.

No, prije nego li je i počeo Split Film Festival dodijelio je i Posebnu nagradu festivala za izuzetan doprinos razvoju umjetnosti pokretnih slika.

Dobitnik nagrade je medijski umjetnik Dalibor Martinis. Čovjek je ovo koji svojom umjetnošću oduševljava još od 70-ih godina 20.stoljeća, uvijek drugačiji i spreman na konceptualne radove koji potiču na propitivanje i testiranje granica medija. Dobitnih je mnogih međunarodnih nagrada, a njegovi su radovi obišli svijet.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.