1 min. čitanja

Splićani obilježavaju Dan Marjana

Splićani obilježavaju Dan Marjana
Foto: Park šuma Marjan / Facebook

SPLIT – Tradicionalna manifestacija obilježavanja Dana Marjana započela je danas ujutro u Park šumi Marjan u Splitu.

Program se odvija ispred Zoološkog vrta, a počinje već u 9 sati besplatnim satom joge u prirodi, dok će od 10 do podne Odred izviđača pomoraca Spinut organizirati igre za djecu. Zabavljat će se izviđačkim igrama, a djeca će moći i naučiti pravila signalizacije, vezanja čvorova, te kako podići šator.

Besplatna škola penjanja, humanitarna akcija, nastupi…

U isto vrijeme kada startaju igre za djecu, u 10 sati, na drugoj strani splitskog brda, na Šantinim stinama će penjači iz kluba Marulianus održati besplatnu školu penjanja, dok će pola sata kasnije svi zainteresirani moći sudjelovati u humanitarnoj akciji u kojoj će na Prvoj vidilici članovi udruge Anđeli prodavati maslinovo ulje od maslina ubranih na Marjanu, prenosi Index.hr

U amfiteatru na Marjanu program počinje nastupom Mažoretkinja grada Splita u 10 sati, nastavlja se Čarobnim animatorima i to Klaunom Šarenkom i Animatorima DNF- a i Ženskom klapom Marjanke Split. Točno u podne starta Marjan Blues Sunday na kojem će nastupiti domaći Harpoon Blues Band, te će program trajati sve do 16 sati.

Besplatne autobusne linije

Građani će od 11 do 17 sati u suradnji s Bratovštinom Svetog Križa moći razgledati Crkvicu Svetog Jere i ermitaže na Šantinim stinama i to uz vodstvo kustosa Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika (MHAS).

Grad je organizirao i besplatne autobusne linije od Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) do Park šume Marjan i natrag koje će prometovati od 8 do 16 sati i voziti svakih 20 minuta.

Manifestaciju je organizirala gradska tvrtka Žnjan, Javna ustanova park šume Marjan i Društvo Marjan.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.