1 min. čitanja

SpaceX-ov Starlink uveden na sve flote Carnival Corporationa i Seaspana

SpaceX-ov Starlink uveden na sve flote Carnival Corporationa i Seaspana
Foto: Wikimedia

Carnival Corporation, vodeća svjetska tvrtka za krstarenja, objavila je da su uspješno instalirali SpaceX-ove usluge brzog interneta Starlink na svojoj čitavoj floti kruzera.

Tvrtkina flota od preko 90 brodova odsad se može pohvaliti poboljšanom uslugom, većim kapacitetom i poboljšanom Wi-Fi pouzdanošću. Ova je inicijativa započela s Carnival Cruise Line i AIDA Cruises u prosincu 2022., a kasnije je proširena na sve marke Carnival Corporationa.

Josh Weinstein, izvršni direktor Carnival Corporationa, rekao je da je Starlink revolucionirao iskustvo povezivanja na brodu i za goste i za posadu, prenosi Pomorac.hr.

- Ovu tehnologiju vidimo kao dobitnu za obje strane, našim gostima pruža veću fleksibilnost da ostanu povezani onoliko koliko bi željeli na odmoru, omogućuje našoj posadi da ostane u kontaktu s prijateljima i voljenima i poboljšava naš operativni sustav na brodu - rekao je Weinstein.

Također, iznajmljivač kontejneraša Seaspan Corporation, nedavno je dovršio instalaciju Starlinka u cijeloj svojoj floti, pozicionirajući se kao jedan od prvih velikih vlasnika-operatera kontejnerskih brodova koji je u potpunosti integrirao Starlinkovu uslugu velike propusnosti i niske latencije u svoje operacije, navodi gCaptain.

Na dan 31. ožujka 2024. operativna flota Seaspana sastojala se od 165 brodova, s dodatna 23 broda u izgradnji, čija se isporuka očekuje do prosinca 2024. godine.

Odluka obiju tvrtki da svoje flote opreme Starlinkom odražava potrebu za digitalnom transformacijom pomorske industrije, pri čemu se brodarske tvrtke sve više okreću tehnologiji kako bi zadovoljile svoje operativne potrebe.

- U današnjem digitalnom dobu bilo je ključno uspostaviti robusne komunikacijske mogućnosti u našoj floti - rekao je Garrett Wong, potpredsjednik informacijske tehnologije u Seaspanu.

- Uz implementaciju Starlinka na svim našim plovilima, sada smo u dobroj poziciji da iskoristimo prednosti najnovijih najsuvremenijih tehnologija u pomorskoj industriji - zaključio je, prenosi Pomorac.hr.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.