Snijeg se spustio do mora!

Nakon što je poneka pahulja ovih dana pala na najviše dalmatinske vrhove, a jučer zabijelila i Vidovu goru na Braču, danas snijeg možemo vidjeti gotovo po čitavoj Dalmaciji.

Bijeli pokrivač prekrio je padine Biokova i Mosora, dalmatinska zagora je potpuno zametena, a bijele pahulje lete po Splitu, makarskoj rivijeri, čak i otocima.  

Zimski uvjeti vladaju na cestama u zaleđu, pa budite oprezni! Posebno jeopasno je na A1 između Biskog i Ravče te na državnoj cesti Bast - Zagvozd.

U ovom trenutku brza cesta Solin Klis još uvijek je zatvorena za sve kategorije vozila osim osobnih vozila.

Na autocesti  A1 smjer Bisko - Ravča su proglašeni  zimski uvjeti, kao i na cesti  D 76 Bast - Zagvozd.

Iz Hrvatskog autokluba savjetuju vozače da:

- prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te

- da ne kreću na put bez zimske opreme.

Upravljanje vozilima u ovakvim uvjetima je otežano, stoga pozivamo vozače na dodatni oprez i prilagođavanje vožnje uvjetima na cesti.

Posebno upozoravamo vozače na autocesti A1 da prilagode vožnju uvjetima na cesti i poštuju istaknuta ograničenja, te vode računa o očekivanom nailasku na vozila intervencijskih službi.

View this post on Instagram

A post shared by Podgora Tourist Board (@visit_podgora)

Zbog olujne i ponegdje orkanske bure na snazi su i meteoalarmi, pa više o tome pročitajte niže.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OLUJNA BURA Otoci odsječeni od kopna, splitska policija upozorava na zimske uvjete
Državni hidrometeorološki zavod zbog olujne, ponegdje i orkanske bure u sustavu meteoalarma proglasio je najviše, crveno upozorenje za područje Kvarnera i sjevernodalmatinskih otoka. Mnoge pomorske linije su u prekidu, a vrijeme je ponegdje izuzetno opasno. U upozorenju za pomorce i nautičare stoji…