1 min. čitanja

Snažan potres od 5,9 po Richteru u istočnom Sredozemlju: "Slike su padale sa zidova, najjači potres od kad živim ovdje!"

Snažan potres od 5,9 po Richteru u istočnom Sredozemlju: "Slike su padale sa zidova, najjači potres od kad živim ovdje!"
Foto: EMSC / Screenshot

Snažan potres magnitude 5.9 po Richteru zatresao je istočno Sredozemlje. EMSC navodi da se potres dogodio 78 kilometara od grčkog otoka Rodosa. Dodaju da nema opasnosti od tsunamija.

Potres se dogodio u 14.37 sati po lokalnom vremenu. Zasad nema informacija o materijalnoj šteti i žrtvama.  

- Sjedio sam u vrtu i osjetio podrhtavanje i čuo/osjetio duboku tutnjavu. Osjećao se kao kružno kretanje, ali teško je sa sigurnošću reći. Trajalo je možda 7-8 sekundi s manjim podrhtavanjem neposredno nakon. Najjači potres koji sam osjetio u 9 godina koliko živim ovdje - napisao je jedan korisnik na stranici EMSC-a.

- Osjetio sam podrhtavanje i čuo duboku tutnjavu. Trajalo je možda sedam do osam sekundi, s manjim podrhtavanjem neposredno nakon njega. Najjači potres koji sam osjetio u devet godina, koliko živim ovdje - jedno je od svjedočanstava.

- Treslo je otprilike 10 sekundi - piše jedan od svjedoka na stranci EMSC.

- Slike su popadale sa zidova, a svjetla su se jako ljuljala. Moja lokacija je otprilike 70 metara iznad razine mora i nekoliko kilometara od obale grada Rodosa - piše još jedan korisnik EMSC-a.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.