1 min. čitanja

SLOVENSKI BRODOLOMCI KOD VRBNIKA Isplovili s malom brodicom unatoč orkanskoj buri!

SLOVENSKI BRODOLOMCI KOD VRBNIKA Isplovili s malom brodicom unatoč orkanskoj buri!
Foto: Crometeo / Ivica Jureša / Ilustracija

VRBNIK - Spasilačka akcija izvršena je 26. srpnja u području nadzora Lučke kapetanije Rijeka prema četveročlanoj obitelji, čija je manja brodica pod udarima bure nikako nije mogla isploviti iz uvale nedaleko Vrbnika.

Oko 19.40h u spašavanje je angažiran brod Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka (PPAP Rijeka), koji se u trenutku dojave nalazio najbliže dojavljenoj poziciji.

Nedugo potom posada policijskog broda vizualno su pronašli četveročlanu obitelj, državljani Republike Slovenije, koji su uspjeli izaći na obližnju obalu, no zbog plićine i nepovoljnih vremenskih uvjeta policijski službenici nisu bili u mogućnosti doploviti dovoljno blizu, stoga je iz MRCC Rijeka brodolomcima poručeno da pričekaju kopnenu spašavanje, koje je organizirano u suradnji sa pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja, stanica Rijeka (HGSS Rijeka), koji su ih pronašli u 01.05h, pregledali i nakon što su utvrdili kako nema ozlijeđenih ispratili ih do polazišnog mjesta, čime je ova akcija uspješno završena, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Apel prema nautičarima i rekreativcima na moru

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture apelira na savjesno pridržavanje propisa o sigurnoj plovidbi, praćenju vremenskih prognoza i provjere adekvatne opremljenosti plovnih objekata prije plovidbe, kako bi se spriječile neželjene pomorske nezgode.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.