2 min. čitanja

Slovenska tvrtka odabrana za rekonstrukciju zadarske rive

Slovenska tvrtka odabrana za rekonstrukciju zadarske rive
Foto: Screenshot / Youtube

ZADAR – Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić potpisao je danas povijesnu odluku o odabiru izvođača građevinskih radova u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”, poznatijeg kao obnova zadarske rive, piše 057.info.

Stari sjaj zadarskoj rivi vratit će zajednica ponuditelja Adriaing sa sjedištima u Kopru i Bujama u Sloveniji, čija ponuda iznosi 47.798.253,94 kuna (bez PDV-a), što je niže od procjene vrijednosti radova koja je iznosila 47.957.688 kuna (bez PDV-a).

Foto: Saša Čuka

Za kapitalan posao javila se i zajednica ponuditelja Kali gradnja i Briv Construction Kotor, no njihova je ponuda u iznosu od 43.893.944,36 kuna (bez PDV-a) odbijena kao nepravilna. Naime, iz teksta garancije bilo je razvidno kako banka garantira samo za radnje jednog, a ne obojice ponuditelja.

Iako ih je Povjerenstvo pozvalo, oni nisu ispravili svoju ponudu čime su Lučkoj upravi, takoreći, olakšali izbor između dvije ponude. Nakon isteka formalnog žalbenog roka s odabranim izvođačima potpisat će se ugovor koji je s PDV-om težak 59.747.817,43 kuna.

Foto: Screenshot / Youtube

Radovi, koji će trajati 27 mjeseci, obuhvaćaju rekonstrukciju, odnosno sanaciju obalnog zida Obale kralja Petra Krešimira IV., duljine 905,82 m i širini od 5,0 do 5,6 m, kao i rekonstrukciju (cca. 64,5 m) i dogradnju (u dužini od 15 metara) postojećeg gata, čime će dobiti dimenzije kakve je imao kada je izgrađen prije stotinjak godina kao brodsko pristanište.

Projektom je predviđena i rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale, duljine 600 m i širine 5 m.

Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok je s 9.991.220,72 kuna u ovaj značajni projekt uskočila država.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.