1 min. čitanja

ŠKURINJE – JADRANSKA VRATA Više od pola milijarde kuna za najskuplju cestu do mora i razvoj luke Rijeka

ŠKURINJE – JADRANSKA VRATA Više od pola milijarde kuna za najskuplju cestu do mora i razvoj luke Rijeka
Foto: Youtube/Screenshot/Studiohrg

RIJEKA – Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovat će u četvrtak, 18. lipnja, na potpisivanju dva važna ugovora vrijedna 554 milijuna kuna koji se sufinanciraju bespovratnim EU sredstvima, a koji su izrazito važni za razvoj luke Rijeka. Riječ je o ugovorima za izvođenje radova na državnoj cesti DC403 od čvora Škurinje do luke Rijeka te ugovora za izvođenje radova produbljenja morskog dna na terminalu Jadranska vrata.

Prvi ugovor potpisuju predsjednik uprave Hrvatskih cesta, kao predstavnik investitora, zajedno sa odabranom Zajednicom ponuditelja koju čine tvrtke Kolektor CPG, GP Krk i Euro-asfalt. Vrijednost ovog ugovora iznosi 456,36 milijuna kuna.

Prometnica DC403, od čvora Škurinje na riječkoj obilaznici do novog kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali u riječkoj luci duga je 2977 metara, s 380 metara pristupne ceste. Na toj prometnici su tunel Podmurvice duljine 1,2 kilometara, vijadukt Piopi s 316 metara, vijadukt Mlaka sa 144 metra i podvožnjak s 56 metara duljine.

Po potpisu ovog ugovora, svečanost će se nastaviti potpisivanjem Ugovora za izvođenje radova u okviru projekta „Unaprjeđenje infrastrukture u luci Rijeka – produbljenje južnog veza AGCT (POR2CORE-AGCT Dredging)”, koji se također sufinancira kroz EU sredstva. Ovaj ugovor vrijedan ukupno 97,7 milijuna kuna potpisat će ravnatelj Lučke uprave Rijeka te članica Uprave, NUOVA CO.ED.MAR S.r.l..

Ugovor obuhvaća radove produbljenja morskog dna u duljini od 100 metara uz obalni zid južnog veza čime će se izjednačiti dubina mora u cjelokupnoj dužini operativne obale Kostrensko pristanište jug od 428 metara na terminalu Jadranska vrata (AGCT).

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.