1 min. čitanja

Skloništu za životinje u Crikvenici zabranjen rad - pse su držali u groznim uvjetima!

Skloništu za životinje u Crikvenici zabranjen rad - pse su držali u groznim uvjetima!
Foto:Screenshot/Facebook(Prijatelji životinja)

Zabrana se dogodila nakon nekoliko prijava Prijatelja životinja. Veterinarska inspekcija zabranila je rad Veterinarskoj ambulanti Crikvenica d.o.o.

Osam pasa, smještenih na lokaciji koja nije registrirana kao sklonište i nema potrebne uvjete, premjestit će se u druga registrirana skloništa, naloženo je iz Državnog inspektorata.

- Poražavajuće je da su udruge za zaštitu životinja prisiljene biti nadzorno tijelo i obavljati posao inspekcije. Inače, kada upozorimo na kršenja zakona, najčešće dobivamo šablonske odgovore da inspekcijskim nadzorom nisu utvrđene nepravilnosti i da je sve u skladu sa zakonskim propisima. U ovom slučaju došlo je do pozitivnog ishoda zahvaljujući angažiranju odvjetnika i našoj upornosti - kažu iz Prijatelja životinja.

Više od četiri godine psi i mačke smještali su se u ovo potpuno neadekvatno sklonište i cijelo to vrijeme nitko iz inspekcije nije učinio baš ništa kako bi se pomoglo životinjama.

- Skloništa moraju imati najviše standarde u postupanju prema životinjama jer one ionako već ispaštaju zbog ljudske neodgovornosti - za kraj su zaključili Prijatelji životinja koji su eto uspjeli priči pridati sretan epilog.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.