2 min. čitanja

ŠIRI SE POŽAR, ZATVORENA MAGISTRALA Objavljena snimka zgarišta kuće – ispred jedne u potpunosti izgorio čak i bazen!

ŠIRI SE POŽAR, ZATVORENA MAGISTRALA Objavljena snimka zgarišta kuće – ispred jedne  u potpunosti izgorio čak i bazen!
Foto: Čitatelji / Vatrogasci 193 / Facebook

ZATON – Požar na šibenskom području (Vodice – Mrdakovica, Zaton, Rasline) i dalje je aktivan te se gašenje nastavlja i tijekom noći. Jedna fronta požara približava se vodičkoj obilaznici, a druga fronta je kod Rasline gdje je stanje nešto stabilnije. U međuvremenu su objavljene snimke u potpunosti izgorjele kuće, a nama stižu snimke s požarišta na kojima se vide izgorjeli objekti, strojevi, a u potpunosti je izgorio čak i bazen!

Prema trenutno dostupnim informacijama ima izgorjelih objekata i na području Rasline i na području Zatona. Na terenu je angažirano 210 vatrogasaca iz više županija, 55 pripadnika Hrvatske vojske, 75 policijskih službenika te pripadnici civilne zaštite, među kojima i 7 djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite.

Zatvorena je i dionica ceste D8 do D27 skretanje za Zaton, u duljini od 5 km, zbog interventnih vozila uz cestu te vatre. Policija je večeras izvijestila da je zatvorena Jadranska magistrala od Šibenskog mosta do izlaza iz Vodica. Alternativni pravci su autocesta A-1 ili cesta D-56 preko Skradina.

Apel punoljetnim stanovnicima: “Ne napuštajte svoje kuće i imovinu!”

Na sjednici Stožera civilne zaštite grada Šibenika, na temelju informacija vatrogasnih zapovjednika s terena, zaključeno je da se ne pribjegava izdavanju zapovijedi za evakuaciju i zbrinjavanje stanovništva Zatona i Rasline. Odlučeno je da se Osnovna škola u Bilicama pripremi za prihvat stanovnika Rasline i Zatona, kao i turista iz tih mjesta koji na vlastiti zahtjev žele provesti ovu noć dalje od opožarenog područja. Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik za njih je osiguralo ležajeve i pitku vodu.

Prema informacijama Stožera civilne zaštite grada Šibenika, 20-ak osoba s područja Zatona i Rasline, uglavnom stranih turista, smješteno je u hostelu u Skradinu. Mještani tih dvaju mjesta koji su se, u strahu od požara, u večernjim satima sklonili u Bilicama organiziranim prijevozom vraćeni su svojim kućama. U Cvjetnom domu u Šibeniku smještena je četveročlana obitelj iz Rasline kojoj je u današnjem požaru izgorjela obiteljska kuća.

Na punoljetno stanovništvo Zatona i Rasline apelirano je da ne napuštaju svoje kuće i imovinu nego da, u slučaju potrebe,  budu od pomoći gasiteljima.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

DRAMATIČAN VIDEO Okruženi buktinjom, spasio ih kanader: “Bježite, ostavi to i bježi od tamo!”
GALERIJA KATASTROFE Zaton kod Šibenika kao da je progutao vulkan!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.