1 min. čitanja

Sindikat pomoraca traži veće plaće za radnike i pomorce Plovputa

Sindikat pomoraca traži veće plaće za radnike i pomorce Plovputa
Foto: Plovput

Povećanje plaća radnicima i pomorcima Plovputa – jedini je cilj zbog kojega su sindikati pokrenuli pregovore o Izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora, izvijestio je Sindikat pomoraca Hrvatske.

Plovput je Društvo u vlasništvu RH čija je temeljna djelatnost vezana uz sigurnost plovidbe, održavanja pomorskih plovnih puteva i radijske službe.

Plovput već godinama posluje pozitivno, ne financira se iz proračuna, a financijska dobit se vraća vlasniku – Republici Hrvatskoj.

Plaće na žalost ne prate taj pozitivan trend niti povećanje plaća u drugim Društvima uključujući i plaće državnih službenika i namještenika od kojih dio radi i u pomorskom sektoru.

S obzirom na to da Uprava na pregovorima nije pokazala ozbiljnu namjeru pregovarati o povećanju plaća koje bi barem donekle pratile inflaciju, već se poziva na buduće investicije i navodno smanjenje prometa u hrvatskim lukama(?!), Sindikat pomoraca Hrvatske je za petak, 15. ožujka u 14:00 sati, sazvao Skupštinu podružnice na kojoj će se s članovima dogovoriti budući potezi koji zasigurno uključuju i organiziranje industrijskih akcija. 

Na Skupštinu su pozvani i radnici koji nisu članovi SPH da doprinesu raspravi i iznesu svoj stav.

Radnici i pomorci s punim pravom očekuju da se pozitivno poslovanje odrazi i na njihove plaće.

Hoće li prevladati razum ili će nerazumijevanje Uprave i vlasnik dovesti do ozbiljnih sidikalnih akcija - ostaje nam za vidjeti, pišu iz Sindikata pomoraca.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.