1 min. čitanja

Šibenski turistički vodiči povodom Dana grada započinju sa zanimljivim besplatnim turama

Šibenski turistički vodiči povodom Dana grada započinju sa zanimljivim besplatnim turama
Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK - Udruga turističkih vodiča ‘Mihovil’ Šibenik, u povodu Dana grada organizira tri besplatna tematska razgleda Šibenika za koje nije potrebna ni prijava.

Tako u petak poslijepodne od 17.30 minuta vodičica Sandra Grgas od Krešimirova doma ispred brončane skulpture Šibenika naTrgu palih branitelja Domovinskog rata 1 vodit će Arsenovim šibenskim stopama u sklopu razgleda pod nazivom ‘Arsen Dedić – naš akademski težak’.

U subotu, 30. rujna s početkom u 10 sati, na Maloj loži, vodičica Josipa Petrina govorit će zašto većina Šibenčana Zagrebačku ulicu zove Masna i kako je ta ulica izgledala prije stotinjak godina. Između ostalog, otkrit će nepisana pravila prodaje vina u tovernama, što je jeo car Franjo Josip I. u svom posjetu našem kraju, koja je prva šibenska slastičarna. Tura se zove ‘Gastro tura Šibenika’.

U nedjelju 1. listopada na Poljani vodičica Merica Mikuličin vodi u šetnju pod nazivom ‘Šibenske palače’. Saznat ćete gdje se nalaze palače u Šibeniku, tko su bili vlasnici, kako su živjeli, te kako su došli u Šibenik, piše Šibenski portal.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.