1 min. čitanja

Šibenski HGSS uspješno pronašao starijeg muškarca: "Izgubio se u poljima, veza s mobitelom pukla, a pala je noć..."

Šibenski HGSS uspješno pronašao starijeg muškarca: "Izgubio se u poljima, veza s mobitelom pukla, a pala je noć..."
Foto: HGSS

ZATON/ŠIBENIK - Šibenska stanica Hrvatske gorske službe spašavanja je u petak oko 21 sat zaprimila poziv OKC-a za pokretanje postupka traganja i spašavanja na području Zatona.

Tražila se starija muška osoba, koja se nije vratila sa večernje šetnje po poljima u zaleđu Zatona kod Šibenika. Kako je osoba u zadnjem razgovoru sa obitelji  javila da se ne može vratiti po mraku, te da je izgubila orijentaciju, obitelj, prijatelji i mještani kreću samostalno u potragu, dok istovremeno, zbog brige o zdravstvenom stanju nestale osobe obavještavaju i Policijska uprava Vodice, jer je komunikacija sa mobitelom prekinuta.

Na teren odmah izlaze dva spašavatelja za pretragu pomoću termalne vizije, te 5 spašavatelja raspoređenih po pretpostavljenoj putanji kretanja. Pomoću lokacije mobitela, prostor pretrage sužava se na određeni dio.

Potraga se završava dolaskom tražene osobe samostalno prijevozom taxi službe iz susjednog mjesta. Naime tražena osoba je izgubila mobitel, a u mraku se orijentirala prema svjetlima te krenula prema njima, gdje je poslije samostalno organizirala prijevoz nazad do kuće.  Teren kojim se kretala je razgranat poljskim putovima i potpuno nenaseljen.

- U potrazi je sudjelovalo više mještana i poznanika što je omogućilo dobru brzu pretragu putova, a zahvaljujući dobroj kondiciji i sabranosti tražene osobe, ova potraga je završila sretno.

Zahvaljujemo dobrom odazivu prijatelja i mještana Zatona za pomoć u pretrazi terena - poručuju iz HGSS-a.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.