2 min. čitanja

Šibenska Tvrđava kulture osvojila Electora za organizaciju događanja godine: Koncert Bonoba nagrađen i drugi put!

Šibenska Tvrđava kulture osvojila Electora za organizaciju događanja godine: Koncert Bonoba nagrađen i drugi put!
Foto: Valerio Baranović

ŠIBENIK - Koncert Bonoba održan prošlog ljeta na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku osvojio je nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Elector u kategoriji event godine! Nakon lani osvojene nagrade Ambasador za koncert Bonoba, Tvrđava kulture osvajanjem Electora dvaput je dobila priznanje za organizaciju eventa godine.

Nagrade su dodijeljene u subotu navečer u zagrebačkoj Tvornici kulture, a Electora je za organizaciju eventa godine primila voditeljica Odjela programske produkcije Tvrđave kulture Morana Periša.

- Ovo nije samo priznanje struke, nego je i velika motivacija. Zadovoljstvo je što nagrada dolazi za koncert održan u jubilarnoj, desetoj sezoni pozornice na Tvrđavi sv. Mihovila koja je kompletno promijenila i sliku i zvuk Šibenika, a još je veće sto je event godine otvorio šibenski glazbenik Fikcio Monger. Nastavljamo predstavljati i podržavati kvalitetnu glazbu - poručila je Periša nakon osvojenog Electora, uz zahvale žiriju i čestitke ostalim nominiranima.

Bonobo, jedan od najomiljenijih svjetskih glazbenika, majstor kombiniranja stilova i godinama vodeći izvođač velikih svjetskih festivala, na rasprodanoj Tvrđavi sv. Mihovila svirao je u kolovozu u pratnji svog fantastičnog benda, a u sklopu iznimno uspješne turneje 'Fragments Live'. Publiku je vrhunskim setom zagrijao šibenski DJ Fikcio Monger.

Foto: Valerio Baranović

Za najbolji event 2023. godine, koncertu Bonoba na sv. Mihovilu konkurirali su još Azymuth u zagrebačkom Petom kupeu, Decmantel Selectors u tišnjanskom The Garden Resortu i Red Axes u Tunelu u Šibeniku.

Prošla je godina bila jedna od najaktivnijih za elektronsku scenu, a žiri u sastavu od 30 novinara iz uglednih medija koji prate rastuću elektroničku scenu odabrao je nominirane u devet kategorija, dok je publika za svoje favorite glasovala kroz nagradu Elector DJ godine.

Kako hrvatska elektronička glazbena scena iz godine u godinu niže uspjehe i na regionalnoj i na svjetskoj glazbenoj sceni, spomenimo da su nagradu Elector s ciljem valoriziranja scene pokrenuli DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko društvo skladatelja, koproducent je Tvornica kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.