1 min. čitanja

Šibenska kulturna baština predstavljena u New Yorku

Šibenska kulturna baština predstavljena u New Yorku
Foto: Srecko Mavrek / Total Croatia News

NEW YORK – Predstavnici Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac – predsjednik Nikola Grubić i članice Jolanda Krnić Zmijanović i Deana Karađole Radovčić, te viši kustos Muzeja grada Šibenika Marin Lambaša, predstavili su šibensku kulturnu baštinu u New Yorku u sklopu projekta ‘ Šibenik – Kulturna baština kroz globalizaciju’.

Projekt je odobren i financiran temeljem Javnog poziva za podnošenje prijedloga projekata za promicanje kulture, javnu diplomaciju i međunarodno priznanje Republike Hrvatske, koji provode i organiziraju Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i diplomatsko-konzularna predstavništva.

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac, osnovano je 9. lipnja 2011. godine kao nevladina i nepolitička organizacija s ciljem brige o baštini i promicanja šibenske kulture. Trenutno broji više od 300 članova, od kojih je većina iz Šibenika, ali i iz drugih dijelova Hrvatske i svijeta, piše Total Croatia News.

Izložba “Šibenik kroz stoljeća” predstavila je povijest grada i projekte Društva (obnova tvrđava, revitalizacija centra grada, Geonucleus i časopis Juraj) na proslavi Dana državnosti i 30. obljetnice članstva Hrvatske u Ujedinjenim narodima. Izložbi su prisustvovali generalni konzul u New Yorku Nikica Kopačević te brojni djelatnici i gosti konzulata u izložbenom prostoru restorana Dubrovnik a večer je uveličala klapa Astoria .

Istom izložbom Društvo i Muzej predstavili su se u Hrvatskom domu sv. Nikole Tavelića nakon nedjeljne mise u hrvatskoj crkvi sv. Ćirila i Metoda. Izložba je okupila župljane, među kojima i brojne Šibenčane koji žive u New Yorku, a za glazbeni ugođaj ponovno je pobrinula klapa Astoria.

Tijekom boravka u New Yorku, članovi Društva i predstavnici Muzeja posjetili su i sjedište UN-a, gdje ih je  savjetnica Dijana Delaye, iz Stalnog predstavništva RH pri UN-u, upoznala s radom tijela UN-a.

Društvo i Muzej zahvaljuju svima koji su doprinijeli ovoj lijepoj promociji Šibenika u svijetu.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.