1 min. čitanja

Šibenik kreće u čišćenje divljih deponija na području grada

Šibenik kreće u čišćenje divljih deponija na području grada
Foto: Pixabay/Ilustracija

ŠIBENIK – Grad Šibenik potpisao je ugovor s privatnom tvrtkom koja bi u roku od 4 mjeseca trebala sanirati oko 4800 četvornih metara divljih odlagališta otpada s područja grada.

Riječ je o radovima na sanaciji odlagališta otpada koji uključuju prikupljanje otpada odbačenog u okoliš na području Vrpolja (onečišćena površina je oko 800 četvornih metara), Jadrtovca (oko 3000 četvornih metara) i Danila Kraljice (oko 1000 četvornih metara). Prikupljeni otpad bit će propisno odvojen i odvezen na službeno odlagalište grada Šibenika „Bikarac“.

Iz proračuna grada Šibenika za tu će namjenu, a u svrhu zaštite okoliša i njegovih sastavnica te sprečavanja negativnog utjecaja na zdravlje ljudi i okoliš, biti izdvojeno oko 895 tisuća kuna (uključujući PDV), a tvrtka „Bemix“ koja će obavljati sanaciju otpad mora ukloniti u roku od 4 mjeseca od uvođenja u posao, navode iz Grada.

– Značajne su površine koje trebamo sanirati temeljem postupka za kojega smo proveli javnu nabavu i izabrali izvođača radova. Projekt je sufinanciran od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 40 posto opravdanih troškova projekta, što iznosi nešto manje od 470 tisuća kuna s PDV-om. Ostatak se plaća iz proračuna Grada Šibenika – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika Madlena Roša Dulibić.

Dobro je što će se velike količine nepropisno i protuzakonito odloženog otpada ukloniti iz prirode, kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić te naglasio da nedostatak ekološke svijesti pojedinaca vrijeđa građane koji svoj otpad odlažu savjesno.

– Nećemo odustati od čišćenja našeg grada i njegove okolice. Pri tome i dalje računamo na pomoć šibenskih volontera i članova Powerlifting kluba “Šibenik”, osvjedočenih prijatelja prirode i našeg grada. Još jednom apeliram na savjest sugrađana i preporučujem da otpad zbrinjavaju tamo gdje mu je mjesto – na službenom odlagalištu – poručio je šibenski gradonačelnik.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.