2 min. čitanja

Šibenik će u Novu godinu ući na čak nekoliko pozornica a hoteli u gradu bilježe izvrsnu popunjenost

Šibenik će u Novu godinu ući na čak nekoliko pozornica a hoteli u gradu bilježe izvrsnu popunjenost
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - Na Trgu Republike Hrvatske, u srcu povijesne gradske jezgre, nastupit će svjetska glazbena ikona Róisín Murphy. Program će započeti u 23 sata, a ulaz na lokaciju bit će omogućen stepenicama koje vode prema katedrali sv. Jakova i samom Trgu Republike Hrvatske.

U Perivoju Roberta Visianija na Adventurinoj pozornici program će započeti u 22,00 sata, a Šibenčane i njihove goste će zabavljati band Bang Bang. U jutarnjem terminu, od 12,00 sati u Parkiću će nastupiti Bagatini.

Doček u Šibeniku itekako je privukao pažnju zainteresiranih posjetitelja te hotelski smještani kapaciteti u gradu bilježe izvrsnu popunjenost.

Na Silvestrovo, 31.prosinca 2022.g. od 21 sat za promet će biti zatvorena šibenska riva. Svima koji automobilima dolaze u grad preporuča se korištenje parkirališta na lokaciji ex TEF-a koje je za ovu priliku osposobljeno za prihvat većeg broja vozila te se na istom neće naplaćivati parking.

Na Staru godinu omogućeno je produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima iz skupine "Restorani" i "Barovi" na području grada Šibenika te mogu raditi do 4 sata.

Početak Nove godine u Šibeniku, točno u ponoć, tradicionalno će označiti vatromet.

Prvog dana Nove 2023.g. na šibenskoj Adventuri posjetitelje očekuje novogodišnji koncert grupe Pavel, s početkom u 12,30h, a u večernjim satima, od 20,00 sati svirat će šibenski glazbenici Rockfellers.

U nedjelju, 01. siječnja bit će upriličeno i tradicionalno puštanje lampiona, a njihova kupnja i ovaj put ima humanitarni predznak te će prilozi od donacija biti usmjereni obitelji iz Rasline čija je kuća ljetos uništena u požaru. Lampioni će se puštati sa šibenskog gradskog trga Poljana s početkom u 19 sati.

Šibenčani će na Novu godinu puštati lampione s Poljane
ŠIBENIK - Šibenčani će u nedjelju, 1. siječnja 2023. godine u 19 sati puštati lampione dobrih želja. Tradicionalno, lampioni se kupuju po cijeni od 50 kn s plemenitim ciljem. Na prijedlog Mjesnog odbora Rasline, sav prihod od donacija ide za obitelj Gulin iz Rasline čija je kuća uništena u velikom

Večernjim koncertom prvog dana Nove godine završava i program Adventure, dok će klizalište na Poljani ostati tjedan dana duže.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.