2 min. čitanja

Šibenik će na nekoliko dana biti kulisa dugometražnog igranog filma o Draženu Petroviću

Šibenik će na nekoliko dana biti kulisa dugometražnog igranog filma o Draženu Petroviću
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - Na nekoliko lokacija na području grada Šibenika od petka, 22. rujna do ponedjeljka, 26. rujna 2023. godine snimat će se dugometražni igrani film o Draženu Petroviću „Nešto jače od mene“. Producenti filma su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber ispred produkcijske kuće Kinoteka, a redatelj filma je Danilo Šerbedžija.

Budući da je riječ o zahtjevnoj produkciji koja će obuhvatiti snimanje kadrova na nizu lokacija na području grada Šibenika, a osobito s naglaskom na stvarne lokacije iz Draženovog života, produkcijska kuća moli građane na suradnju i razumijevanje prilikom samih snimanja.

Zbog postavljanja filmske opreme i pripreme tehničkih uvjeta, u navedenim terminima bit će onemogućeno parkiranje na nekoliko parkirališnih površina u gradu, a na dijelu prometnica povremeno će biti  zaustavljan promet:

Četvrtak, 21. rujna i petak, 22. rujna bit će onemogućeno parkiranje na dijelu šibenske rive Obala palih omladinaca (od trampulina do restorana „Bronzin“);
Petak, 22. rujna promet će se odvijati uz privremeno zaustavljanje od 15.30 do 16.45 sati;
Od petka, 22. rujna do nedjelje, 24. rujna bit će onemogućeno parkiranje u dijelu Ulice Petra Preradovića (od kućnog broja 12 do kućnog broja 4) ;
U subotu 23. rujna od 10,00 do 13,00 sati promet će se odvijati uz privremeno zaustavljanje  u Ulici Karla Vipauca;
Od petka, 22. rujna do utorka, 26. rujna bit će onemogućeno parkiranje na parkiralištu u Kamenarskoj ulici kod sportske dvorane na Baldekinu;
U subotu, 23.rujna od 14.30 do 18.30 bit će onemogućeno parkiranje ispred OŠ Tin Ujević.

- Pred nama je projekt koji bi, nadamo se, mogao izrasti u film kojeg će publika voljeti, a kinematografiji donijeti biografski film kakav nam nedostaje. Dražen Petrović je svjetska sportska ikona o kojoj do sada nije snimljen ni jedan dugometražni dokumentarni ili igrani film te smatramo da bi ovaj film mogao ispraviti tu nepravdu - navode o filmu „Nešto jače od mene“ u Hrvatskom audiovizualnom centru.

- Želja Grada Šibenika je izaći u susret filmskoj ekipi kako bi priča o našem Draženu što prije osvojila domaće i svjetske ekrane. Ovim putem molimo naše sugrađane na strpljenje kako bismo zajednički doprinijeli realizaciji ovog projekta - poručili su iz Grada Šibenika.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.