1 min. čitanja

Šibenčani ove nedjelje izlaze na izbore za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti

Šibenčani ove nedjelje izlaze na izbore za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti
Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK - U nedjelju, 23. travnja 2023. godine održavaju se izbori za članove vijeća mjesnih odbra i gradskih četvrti na području Grada Šibenika.

Na području Grada Šibenika osnovano je 16 gradskih četvrti i 29 mjesnih odbora kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima. Vijeća mjesnih odbora (i gradskih četvrti) imaju, uključujući i predsjednika, između pet i devet članova, što ovisi o broju birača na određenom području.

Mjesni odbori  na područjima do 200 birača imaju po pet članova vijeća, na onima koji imaju između 201 i 500 birača bira se po sedam vijećnika, dok je po devet članova u vijećima mjesnih odbora (gradskih četvrti) koji imaju više od 500 birača.

Za izbore su prijavljene 54 kandidacijske liste, a na internetskoj stranici Grada Šibenika objavljene su kandidacijske i zbirne liste za svaki pojedini mjesni odbor i gradsku četvrt.

Na ovim izborima birači mogu glasovati samo u mjestu svog prebivališta. Glasovanje je omogućeno na 58 biračkih mjesta, a svoje biračko mjesto građani mogu pronaći na internetskoj stranici Grada Šibenika.

Glasovanje traje neprekidno 23. travnja od 07,00 do 19,00 sati. Birališta se zatvaraju u 19,00 sati. Biračima koji su se zatekli na biračkom mjestu omogućit će se glasovanje i nakon 19,00 sati.

Od subote, 22. travnja 2023. u 00,00 sati do nedjelje, 23. travnja 2023. u 19,00 sati traje izborna šutnja. Za vrijeme izborne šutnje zabranjeno je javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa biračima, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu, objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela. Izborno povjerenstvo poziva sudionike izbora te druge fizičke i pravne osobe da poštuju pravila izborne šutnje.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.