1 min. čitanja

Sezonska intervencijska vatrogasna postrojba na Biševu, po prvi puta na ovom otoku

Sezonska intervencijska vatrogasna postrojba na Biševu, po prvi puta na ovom otoku
Foto: HVZ

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković 20. kolovoza bio je u radnom posjetu Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Komiža i sezonskoj intervencijskoj vatrogasnoj postrojbi HVZ-a na Biševu koja je ove godine po prvi puta organizirana na ovom otoku u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Naime, ova je dislokacija jedna od 5 novih dislokacija u ovoj godini te su, uz Biševo, vatrogasne dislokacije organizirane i na lokacijama: Zadar-Borik, Zaton, Primošten i Supetar. Kako je kazao zapovjednik Tucaković, ova je dislokacija uvedena u skladu s požarnom ugroženošću županije te će se u narednom razdoblju raditi na njezinom dodatnom opremanju, prvenstveno u vidu dopremanja vatrogasne cisterne.

Zapovjednika Tucakovića, kojeg je u radnom posjetu pratio pročelnik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Tiho Zec, dočekali su predsjednik DVD-a Komiža Jurica Fimanego i zapovjednik Mile Mardešić koji su predstavili članstvo i opremu Društva.

- Vatrogastvo na otocima susreće se s brojnim izazovima, od činjenice da zbog manjeg broja ljudi koji ih nastanjuju je teže pronaći članove koji ispunjavaju uvjete za obavljanje posla operativnog vatrogasca, do manjeg broja stanovnika koji se bave poljoprivredom i uzgojem stoke što u konačnici rezultira i većoj zapuštenosti površina. Vaš DVD uspješno prkosi svim ovim izazovima i ima vatrogasno društvo koje se može pohvaliti svojim članovima i zavidnom opremom, a tu prvenstveno treba apostrofirati i županijsku vatrogasnu zajednicu te samu županiju koji imaju sluha za sve potrebe otočkog vatrogastva. Čestitam vam na svemu što radite kako bi stanovnici i turisti koji vas posjećuju ovdje bili sigurni - kazao je zapovjednik Tucaković.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.