3 min. čitanja

Sevničani ugostili hrvatski ronilački tim

Sevničani ugostili hrvatski ronilački tim
Foto: Pogled u plavo

SEVNICA – Projekt Pogled u plavo koji povezuje hrvatske i slovenske ronioce gostovao je dva dana u Sloveniji, Općini Sevnica na oduševljenje brojnih Sevničana koji su imali priliku besplatno se okušati u ronjenju s punom ronilačkom opremom u potpuno sigurnim i kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja.

Na poziv Općine Sevnica, a u organizaciji ronioca vatrogasne enote PGD Sevnica, Općine Sevnice i Plave promocije više od 300 djece i mladih iz tri Osnovne škole u Općini Sevnica i vatrogasna mladež  sudjelovali su u projektu Pogled u plavo koji ima za cilj promociju ronjenja kao aktivnosti, ronilačkih lokacija, ponuda u ronjenju i podvodnih ljepota.

Foto: Pogled u plavo

Ova jedinstvena ronilačko edukativna manifestacija u Sevnici gostuje već četvrti put uz veliku podršku Općine Sevnica u realizaciji projekta koji je besplatan za sve posjetitelje.

– Nakon situacije koju je uzrokovao  korona virus, izuzetno nas raduje što smo imali priliku ponovo ugostiti hrvatske ronioce i projekt Pogled u plavo koji je sjajna prilika i mogućnost da se ljudima približi ronjenje u potpuno sigurnom uvjetima te da motiviramo djecu na bavljenje ronilačkim aktivnostima i uključivanje mladih u ovakve edukativne programe. Već duži niz godina ovaj projekt povezuje hrvatske i slovenske ronioce u cilju prenošenja znanja i iskustva istaknuo je župan Općine Sevnica, Srečko Ocvirk.

Foto: Pogled u plavo

Djeca i ronioci početnici savladavali su osnovne tehnike i vještine ronjenja pod stručnim vodstvom ronioca vatrogasne enote PGD Sevnica, ronioca Ronilačkog kluba Atlantis iz Karlovca, Combatta Diving te uz podršku Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic.

Logističku i edukativnu podršku te veliki obol projektu pružili su ronioci vatrogasne enote PGD Sevnica koji podržavaju projekt nekoliko godina s ciljem jačanja suradnje hrvatskih i slovenskih ronioca.

– Pogled u plavo je sjajna prilika za našu mladež i početnike kako bi svladali strah i okušali se u ronjenju s ronilačkom opremom, a za njih je ovo jedno posebno i nezaboravno iskustvo obzirom da veliki broj naših Sevničana ljetuje u Hrvatskoj. PGD Sevnica podržava ovaj projekt koji daje poseban naglasak na važnost sigurnosti u ronjenju s obzirom da imamo i koncesiju Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije za spašavanje iz tekućih i stajaćih voda Općine Sevnica, a jedna od potencijalno velikih opasnosti su i nesreće na vodi. Ujedno, nama je ronjenje potrebno jer se na našem području nalazi i nekoliko hidroelektrana – rekao je Gašper Janežić, instruktor ronjenja i voditelj ronilačkog tima PGD Sevnica.

Foto: Pogled u plavo

Nakon osnovne poduke o ronjenju, i zaronom u bazen sevničani su uživali u razgledavanju ljepota podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama te daje poseban doživljaj roniocima koji se prvi put susreću s ovom aktivnošću.

– Ovo je 78 nastup projekta i izuzetno smo ponosni što su mnogi svoje prvo ronilačko iskustvo stekli upravo u bazenu Pogleda u plavo. Osim što svi posjetitelji imaju priliku okušati se u ronjenju, Pogled u plavo svojim gostovanja promovira Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju, ponude u ronjenju s naglaskom na važnosti sigurnosti i ljepote Jadranskog podmorja kojima Hrvatska obiluje – istaknula je Andreja Vedrina, voditeljica projekta Pogled u plavo.

Foto: Pogled u plavo

Projekt Pogled u plavo održavao se je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta dok su medijski pokrovitelji projekta narodni, Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com, a nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu pruža HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.).

Gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr i Agencije Plava promocija https://plava-promocija.com/.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.