3 min. čitanja

Sevničani ugostili hrvatske ronioce

Sevničani ugostili hrvatske ronioce
Foto: Plava promocija

SEVNICA - Edukativno-ronilački projekt Pogled u plavo koji povezuje hrvatske i slovenske ronioce gostovao je dva dana u Sloveniji, Općini Sevnica u organizaciji Agencije Plava promocija, Općine Sevnica i ronioca vatrogasne enote PGD Sevnica.

Tijekom dva dana gostovanja besplatno je zaronilo više od 250 djece koja su imala jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor instruktora ronjenja u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima 10 metarskog bazena Pogled u plavo.

Foto: Plava promocija

Zaronom u bazen djeca i ostali posjetitelji projekta imali su priliku uživati u razgledavanju ljepota podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija, poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Ova jedinstvena ronilačko edukativna manifestacija u Sevnici gostuje već petu godinu uz veliku podršku Općine Sevnica u realizaciji projekta koji je besplatan za sve posjetitelje.

- Izuzetno nas raduje što već petu godinu imamo priliku ugostiti hrvatske ronioce i projekt Pogled u plavo kako bi našim građanima, a posebno djeci približili ronjenje kao aktivnost na jedan siguran način. Vrlo je važno da potaknemo našu djecu od malih nogu na bavljenje sportom i ronilačkim aktivnostima te ih ujedno potičemo da se uključuju u ovakve i slične edukativne programe. I ove godine odaziv posjetitelja je izuzetno dobar, a posebno se raduju naši najmlađi. Također, ovo je sjajan projekt koji kroz ronilačke aktivnosti povezuje hrvatske i slovenske ronioce s ciljem prenošenja znanja i iskustva - istaknuo je župan Općine Sevnica, Srečko Ocvirk.

Foto: Plava promocija

Djeca i ronioci početnici savladavali su osnovne tehnike i vještine ronjenja pod stručnim vodstvom ronioca vatrogasne enote PGD Sevnica, ronioca ronilačkog tima Pogleda u plavo uz podršku Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic.

Logističku i edukativnu podršku te veliki obol projektu pružili su ronioci vatrogasne enote PGD Sevnica koji podržavaju projekt nekoliko godina s ciljem jačanja suradnje hrvatskih i slovenskih ronioca.

Foto: Plava promocija

- Veliki broj naših Sevničana ljetuje u Hrvatskoj, a samim tim ovo je sjajan projekt koji nas dodatno povezuje kroz ronjenje i ronilačke aktivnosti. Naša mladež ima jedinstvenu priliku na siguran način okušati se u ronjenju i upoznati ronilačku opremu, a za njih je ovo jedno nezaboravno iskustvo. Vrlo je važno što ovaj projekt daje poseban naglasak na sigurnost jer nema strujanja i dobra je vidljivost, samim tim početnici nemaju strah zaroniti u bazen. Nama su edukacije u ronjenju izuzetno važne i potrebne jer se na našem području nalazi nekoliko hidroelektrana, a jedna od potencijalno velikih opasnosti su i nesreće na vodi te  ujedno imamo i koncesiju Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije za spašavanje iz tekućih i stajaćih voda Općine Sevnica - rekao je Gašper Janežić, instruktor ronjenja i voditelj ronilačkog tima PGD Sevnica.

Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, a medijski pokrovitelji projekta Morski HR, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com koji već godinama podržavaju promociju ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.