SEA STAR HERO Od ove sezone i turisti će čistiti pulske plaže i more

Postoji i sistem nagrađivanja onih koji čiste, od bedževa i majica do raznih pogodnosti koje se ostvaruju u ugostiteljskim objektima diljem grada!

Projekt SeaStae Hero dolazi iz Poreča, a nedavno je zaslužio i "Zlatnu kozu", nagradu Istarske županije za izniman doprinos turističkoj promociji Istre u kategoriji inovativnih proizvoda.

Sada se ovaj fenomenalni projekt koji na zabavan način nudi posjetiteljima
plaža da istraže podmorje Jadrana, zabavljaju se i sudjeluju u uklanjanju sitnog otpada iz mora, iz Poreča širi i na Pulu.

Foto:Pexels

- SeaStar HERO projekt korisnicima plaža omogućuje da, dok istražuju podmorje i zabavljaju se, istovremeno aktivno sudjeluju u uklanjanju sitnog otpada iz mora. Na plažama bi se postavile posebne postaje uz spasilačke kućice, sa spremnicima za otpad iz mora te mrežama i rukavicama koje zainteresirani mogu preuzeti prije aktivnosti, informirala je javnost Silvija Kovačić, izvršna direktorica SONDA udruge koja će s Gradom implementirati ovaj projekt iza kojeg izvorno stoji DiveOUT Poreč.

Dakle nitko se ne mora bojati kako će zaprljati ruke! A i najmanja količina uklonjenog otpada je i više nego dobrodošla.

Sistem nagrađivanja funkcionira tako da svakoj osobi koja sudjeluje te vrati opremu i izronjeni otpad do postaje, spasitelj uručuje simboličnu nagradu u obliku bedža. Sudionicima koji donesu veću količinu otpada daruje majicu. Sudionici koji dobiju majicu ostvaruju status 'SeaStar HERO' koji im na jedan dan donosi pogodnosti u ugostiteljskim objektima diljem grada.

Naši primorski gradovi ljeti postaju duplo napučeniji pa je prirodno one koji nas posjećuju pokušati uključiti u rješavanje problema s otpadom na plažama i u podmorju. Provedba projekta nastavit će se u Poreču (gdje je prošlog ljeta iz mora izvučeno 4500 predmeta) i iduće godine, a zasad je dogovorena suradnja s Turističkom zajednicom grada Pule i Turističkom zajednicom općine Vrsar. Sretno s čišćenjem!

J.T.

Pročitajte još:

Zlatna koza voli vino, ekologiju i outdoor aktivnosti - evo kome je otišla godišnja nagrada TZ Istarske županije
Nagrada se još od 1994. godine dodjeljuje onima koju su izuzetno doprinijeli turističkoj promociji Istre. Svečana je dodjela nagrada održana jučer u Puli. U kategoriji inovativnih proizvoda prvo je mjesto otišlo u Poreč, točnije najboljim je inovativni proizvodom proglašen SeaStar Hero by DiveOUT Poreč. Radi se o fenomenalnom projekt koji