2 min. čitanja

SANACIJA GRADSKIH PLAŽA U ZADRU: Uređuju se plaže na Puntamiki, Punta Bajlu, u Diklu i Kolovarima

SANACIJA GRADSKIH PLAŽA U ZADRU: Uređuju se plaže na Puntamiki, Punta Bajlu, u Diklu i Kolovarima
Foto: Boris Kačan

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša grada Zadra Robertino Dujela potvrdio je Zadarskom listu da taj odjel intenzivno radi na uređenju, sanaciji i izgradnji gradskih plaža.

Projekt uređenja gradskih plaža počeo se provoditi tijekom 2019. godine, prvo uređenjem Punte Bajlo, a 2020. godine se nastavio uređenjem plaže Jadran, koje je koštalo 400.000 kuna i plaže Puntamika, koje je stajalo 330.000 kuna te izgradnjom šetnice i sunčališta u Diklu.​

– Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša uobičajeno u ovom dijelu godine intenzivira radove na dohrani i uređenju prirodnih plaža od Punte Bajlo, Karme, Marexa, u sklopu koje je izgrađeno igralište, tuševi i kabine za presvlačenje, Vitrenjaka, koja je prilagođena osobama s invaliditetom, Puntamike, Dikla, Kožina i Petrčana – objasnio je Robertino Dujela.

Nakon što je grad unatrag tri godine konkretnije uredili plaže Punta Bajlo, gdje je uređen dio plaže koji gleda na luku Gaženicu, izvršeni su poslovi hortikulurnog uređenja i ugradnje drvenih dijelova na kojima se ostavljaju ručnici i istala oprema, te uređenja šetnice, Marex te šetnicu uz kupalište na Puntamici, gdje su ugrađene i kabine za presvlačenje.

U ovoj godini sanirana je šetnica u Petrčanima, a Dujela kaže kako vjeruje da će do lipnja uspjeti obnoviti dio plaže u Diklu  i izmijeniti oštećeni kameni opločnik na samom rtu Punte Bajlo

Dujela nastavlja kako njegov odjel još uvijek nije počeo izvođenje radova na Kolovarama i Diklu. –  Pošto je uređenje plaža Diklo i Kolovare još uvijek u nadležnosti Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje, tj. Odjela za EU fondove, moj odjel na tim plažama još uvijek nije počeo s izvođenjem radova. Ono što se planira učiniti i što namjeravamo završiti do 1. lipnja je oplemenjivanje plažnih kapaciteta, uređenje krajobraza i uređenje drvenih obloga na plažama Marex i Punta Bajlo – rekao je Dujela.

Naglasio je kako je Odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša paralelno uključen na radovima na plaži Kolovare, gdje je pokrenuo uređenje šetnice u neposrednoj blizini mora te će uz pomoć Nasada hortikulturno oplemeniti cijelo područje.

Najpoznatija zadarska gradska plaža Kolovare trebala bi biti završena do kraja mjeseca, a projekt vrijedi 2,2 milijuna kuna, te se financira iz proračuna Grada Zadra i Ministarstva turizma i sporta.  Projekt uređenja kupališta obuhvaća sanaciju i uređenje obalnog zida, popločanje kupališta i sunčališta te postavljanje javne rasvjete.

Nakon uređenja i rekonstrukcije uskog obalnog pojasa, u nastavku plaže treba urediti i šetnicu i hortikulturu, što će preuzeti Upravni odjel za komunalne djelatnosti, odmah po završetku građevinskih zahvata.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.