1 min. čitanja

SAMO DO KRAJA VELJAČE Godišnje dozvole za ribolov u Parku prirode Lastovsko otočje

SAMO DO KRAJA VELJAČE Godišnje dozvole za ribolov u Parku prirode Lastovsko otočje
Foto: Boris Kačan

LASTOVO – Godišnje dozvole za obavljanje Sportskog i rekreacijskog ribolova na području Parka prirode Lastovsko otočje za 2021. godinu moguće je kupiti još samo do 28. veljače ove godine, dok  je posebne godišnje dozvole moguće kupiti do kraja kalendarske godine u prostorijama Javne ustanove, priopćili su iz Parka.

Godišnje dozvole mogu ostvariti maloljetne osobe, invalidi Domovinskog rata, umirovljenici ili oni koji su navršili 65 godina života. Vrijede za kalendarsku godinu, a kupnja je moguća u razdoblju od 1. prosinca prethodne godine do 1. ožujka kalendarske godine.

Što se posebnih dozvola tiče, one se izdaju za ribolov stajaćim parangalom, vršama, ostima i za upotrebu umjetne rasvjete. Posebne dozvole vrijede za kalendarsku godinu, a kupnja je moguća u razdoblju od 1. prosinca prethodne godine do kraja kalendarske godine. Posebna dozvola se izdaje vlasniku dozvole i neprenosiva je.

U rekreacijskom i sportskom ribolovu dopušteno je dnevno uloviti i sakupiti do pet kilograma riba i drugih morskih organizama, a dopuštena dnevna količina ulova može biti veća za masu jedne ribe ili drugoga morskog organizma kojim se premašuje dopuštenih pet kilograma.

Radi očuvanja prirodnih vrijednosti zaštićenog područja na prijedlog stručne službe Javne ustanove „Park prirode Lastovsko otočje“, ravnatelj Ustanove može donijeti odluku o obustavi izdavanja dozvola.

Zbog epidemioloških mjera, potrebno je najaviti dolazak pozivom na 020/801-252 ili putem e-maila info@pp-lastovo.hr, a uvedena je i mogućnost kartičnog plaćanja.

O visini naknade prema vrstama dozvola za obavljanje rekreacijskog ribolova u Parku prirode Lastovsko otočje i više o Odluci o sportskom i rekreacijskom ribolovu u Parku prirode Lastovsko otočje, možete pročitati OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.