1 min. čitanja

SAD i Južna Koreja počele vježbe nakon ispaljivanja projektila Sjeverne Koreje

SAD i Južna Koreja počele vježbe nakon ispaljivanja projektila Sjeverne Koreje
Foto: @USNavy Twitter

Južna Koreja i Sjedinjene Države u petak su počele zajedničke pomorske vježbe s američkim nosačem zrakoplova, priopćila je južnokorejska vojska, dan nakon što su uzletjeli borbeni zrakoplovi kao reakcija na sjevernokorejsko ispaljivanje balističkog projektila.

Pomorske vježbe održat će se u vodama u blizini južnokorejske istočne obale 7. i 8. listopada, priopćio je južnokorejski združeni stožer.

Vježbe su počele nakon što je Sjeverna Koreja u četvrtak lansirala nekoliko balističkih projektila u more, a kasnije su ratni zrakoplovi letjeli blizu granice s Jugom.

- Nastavit ćemo jačati naše operativne sposobnosti i spremnost da odgovorimo na bilo kakve provokacije Sjeverne Koreje zajedničkim vježbama s… udarnom skupinom nosača zrakoplova USS Ronald Reagan - priopćio je Združeni stožer južnokorejskih snaga.

Američka udarna skupina ovaj je tjedan već sudjelovala u trilateralnim vježbama proturaketne obrane s ratnim brodovima iz Japana i Južne Koreje, potaknuta pokusom u utorak u kojem je Sjeverna Koreja lansirala balistički projektil koji je preletio dio Japana.

Visoki obrambeni dužnosnici iz Japana, Južne Koreje i Sjedinjenih Država razgovarali su o najnovijem razvoju događaja u pozivu u petak, osuđujući sjevernokorejska lansiranja i slažući se da su nedavne trilateralne pomorske vježbe poboljšale njihovu sposobnost da odgovore Sjevernoj Koreji, priopćilo je južnokorejsko ministarstvo obrane u izjavi, prenosi N1.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.