1 min. čitanja

S novom javnom rasvjetom Grad Dubrovnik planira godišnje uštedjeti oko 2 milijuna kuna

S novom javnom rasvjetom Grad Dubrovnik planira godišnje uštedjeti oko 2 milijuna kuna
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za projekt rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete. Ponude se prikupljaju do 10. lipnja, a za projekt je osigurano 14 milijuna kuna.

Projekt cjelovite rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika obuhvaća 3739 zastarjelih rasvjetnih tijela na širem gradskom području. Postojeći sustav sastoji se od 46 različitih tipova energetski neučinkovitih i ekološki neprihvatljivih svjetiljki, koje će se ovim projektom zamijeniti visoko efikasnim LED svjetiljkama, poručuju iz Grada te ističu kako će to doprinijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti sustava javne rasvjete.

Poručuju da će godišnja financijska ušteda na troškovima električne energije koja će se postići ovom rekonstrukcijom, u odnosu na zatečeno stanje, biti veća od dva milijuna kuna, a značajno će se smanjiti i troškovi održavanja sustava.

Novac potreban za projekt osigurat će se kreditom HBOR-a s rokom otplate od sedam godina te fiksnom kamatnom stopom od 0,5 posto.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.