2 min. čitanja

S metlom u ruci za planet povuci - Čišćenje podmorja i plaža u Sumartinu na Braču

S metlom u ruci za planet povuci - Čišćenje podmorja i plaža u Sumartinu na Braču
Foto: Gabrić Media

SELCA NA BRAČU - "S metlom u ruci za planet povuci" - naziv je to velike akcije čišćenja podmorja i plaža koja se održala u subotu 25.05. u općini Selca na otoku Braču u organizaciji Turističke zajednice općine Selca u suradnji s Ronilačkim klubom „Puntar“ iz Splita i Udrugom „Sv. Martin“ iz Sumartina.

Akciji se osim vrijednih članova spomenute Udruge pridružilo i preko 50 volontera, djece i odraslih uklanjajući smeće sa lokalnih plaža i uvala i sadeći cvijeće , a 15-ak ronioca je sa podmorja uvale Sumartin i Radonja izvadilo sve ono čemu nije mjesto na morskom dnu.

Našlo se tu kamionskih guma, raznih komada metala, plastičnih vrećica, staklenih boca, dijelova brodskih motora i raznog drugog otpada.

Osim doprinosa uređenju okoliša i uklanjanja otpada sa morskog dna i plaža posebno se željelo podignuti svijest najmlađih članova društva o važnosti očuvanja prirode i educirati ih o prihvatljivim ponašanjima koja doprinose očuvanju planeta. Zajedno sa roditeljima svojim ručicama su jednako važno pridonijeli akciji i sakupili puno smeća.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.