1 min. čitanja

Ryanair najavio čak 6 novih linija iz Hrvatske

Ryanair najavio čak 6 novih linija iz Hrvatske
Foto: Pixabay

Europski niskotarifni prijevoznički div, Ryanair već dugi niz godina posluje u Europi i u Hrvatskoj. Da promet ide odlično potvrđuju i najave za sljedeću ljetnu sezonu kada irski avioprijevoznik koji nudi niske cijene planira pokrenuti još sedam linija u regiji, od toga čak šest u Hrvatskoj.

Zrakoplovi tipa Boeing 737 kapaciteta od oko 180 putnika tako će od ožujka, odnosno lipnja i srpnja češće prometovati hrvatskim nebom. Početak operacija na linijama iz Pule prema Njemačkoj očekuje se u ožujku, prema Poljskoj u lipnju. Prema istim zemljama u lipnju kreću i linije iz Zadra iz kojeg će se još moći i do Italije što će biti moguće od srpnja i iz riječke zračne luke. Kada se zbroje sve Ryanairove najave to izgleda ovako:

– od 26. ožujka: Pula – Dusseldorf (Weeze)

– od 2. lipnja: Pula – Katowice, Zadar-Rzeszow

– od 3. lipnja: Zadar-Munster

– od 4. lipnja: Zadar – Milan

– od 3. srpnja: Rijeka – Bergamo

Sedma linija prometovat će iz Crne Gore, točnije iz Podgorice prema Gdansku, ali nije isključeno da će se u narednim danima objaviti još poneka linija. No, dio putnika opravdano je skeptičan zbog načina na koje niskotarifne kompanije poput Ryanaira, Wizzaira, Jet2 i sličnih posluju, odnosno otkazuju letove u zadnji trenutak ukoliko nisu zadovoljni popunjenosti zrakoplova (eng. load factor). Visok Load factor jedan je od razloga zašto spomenute kompanije nude cijene puno niže od konkurencije u avijaciji, piše Večernji list.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.