1 min. čitanja

Ruski političar traži “denacifikaciju” šest zemalja, od kojih su četiri članice NATO-a

Ruski političar traži “denacifikaciju” šest zemalja, od kojih su četiri članice NATO-a
Foto: Wikimedia

Sergej Savostjanov, član ruske Komunističke partije i zastupnik lokalne skupštine šire moskovske regije, jučer je na sjednici skupštine predložio da Rusija “denacificira” još šest zemalja – Kazahstan i Moldaviju te četiri članice NATO-a – Poljsku, Litvu, Latviju i Estoniju, piše portal Perild.

Dakle, Sergej Savostjanov koji je inače i jedan od važnijih ljudi u Komunističkoj partiji, poziva da se sve ovo ne zaustavi samo na Ukrajini, već da se u zonu onog što Rusi zovu „demilitarizacija i denacifikacija“ uključe i baltičke zemlje (Litva, Latvija, Estonija), Moldavija, Poljska i Kazahstan i to da bi, kako ovaj ruski političar objašnjava dobili „potpuniji proces osiguranja sigurnosti Ruska Federacija.”

Reagirao je odmah i glavni ukrajinski pregovarač Mihajlo Podoljak, rekavši kako je ovo tek početak.

– Ruska Federacija, očito, napada Poljsku, baltičke zemlje i Kazahstan u punom razmjeru kao dio globalne vojne specijalne operacije… demilitarizacije i denacifikacije. To je službeno objavio ruski poslanik Savostjanov. Sve tek počinje. Bit će puno europske krvi, iskreno obećavaju Rusi – rekao je Podolyak.

Savjetnik je ranije objavio izbor izjava ruskih političara i propagandista kojima prijete zapadnim zemljama.

Inače, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij židovskog je porijekla, a preci su mu ubijeni u Holokaustu. O tome kako točno Rusija provodi “denacifikaciju” Ukrajine, govori i podatak da su Rusi prošlog tjedna u granatiranju Harkiva ubili muškarca starog 96 godina, koji je preživio četiri nacistička koncentracijska logora.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.