1 min. čitanja

VIDEO Ruska i kineska mornarica izvode zajedničke vojne vježbe u Tihom oceanu

VIDEO Ruska i kineska mornarica izvode zajedničke vojne vježbe u Tihom oceanu
Foto: Ministarstvo obrane Rusije / Screenshot

U sklopu provedbe programa međunarodne vojne suradnje, ratni brodovi ruske mornarice i pomorskih snaga Narodnooslobodilačke vojske Kine provode drugu zajedničku ophodnju u Tihom oceanu.

Posade ratnih brodova Rusije i Kine razradit će zajedničko taktičko manevriranje i organizaciju komunikacije između brodova skupine, provesti niz vježbi s provedbom praktičnog topničkog ispaljivanja i osigurati letove helikoptera na palubi, izvijestilo je rusko Ministarstvo obrane.

Zadaće patroliranja su jačanje pomorske suradnje između Ruske Federacije i Narodne Republike Kine, održavanje mira i stabilnosti u azijsko-pacifičkoj regiji, praćenje morskog područja, kao i zaštita objekata pomorske gospodarske aktivnosti Ruske Federacije i NRK-a, pojašnjavaju.

Rusku mornaricu tijekom ophodnje predstavlja odred brodova Pacifičke flote koji se sastoji od fregate "Maršal Shaposhnikov", korveta "Heroj Ruske Federacije Aldar Tsydenzhapov", "Perfect" i "Loud", kao i morskog tankera "Pechenga". Iz PLA mornarice u ophodnju sudjeluju razarač Nian Chang, patrolni brod Yang Chen i integrirani opskrbni brod Dong Pinghu.

Prva zajednička ophodnja brodova ruske mornarice i kineske mornarice provedena je od 17. listopada do 23. listopada 2021. godine. Tijekom ovog događaja, rusko-kineska skupina prošla je kroz Sangharski tjesnac, mornari su proveli nekoliko treninga i svladali ukupno preko 1700 nautičkih milja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.