Rusi sumnjaju da su američki dronovi pomogli Ukrajincima napasti brodove Crnomorske flote!

Rusko ministarstvo obrane vjeruje da su američki dronovi za napad i izviđanje pomogli Ukrajincima u napadu na brodove ruske Crnomorske flote.

– Želio bih skrenuti pozornost na činjenicu da su tijekom napada brzih ukrajinskih brodica, strateške američke bespilotne letjelice RQ-4 Global Hawk i MQ-9A Reaper lutale nad područjem provokacija – rekao je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov.

– Vrlo je vjerojatno da su američke bespilotne letjelice usmjerile ukrajinske čamce na brodove ruske Crnomorske flote – rekao je.

RQ-4 Global Hawk američki je dron za strateško izviđanje. MQ-9 Reaper trenutno je glavni udarni dron u američkoj službi.

Kako suizvijestili u ruskom Ministarstvu obrane, 16 čamaca ukrajinske ratne mornarice, koristeći “taktiku roja”, pokušalo je napasti brodove Crnomorske flote u području ​​Zmijskog otoka.

Kao rezultat pomorske bitke, uništeno je 6 brodica ukrajinske ratne mornarice, 82 pripadnika ukrajinske vojske dobrovoljno su položila oružje, javlja ruska agencija Interfax.

Ovo bi moglo demistificirati i priču o Zmijskom otoku, gdje Ukrajinci tvrde da je pobijena posada od 13 članova koji su bili stacionirani na otoku, dok Rusi tvrde da su ih zarobili i da su živi i zdravi. Kako se čini, zarobljenici o kojima Rusi pričaju su pripadnici mornarice koji su bili na plovilima, no ne i na samom otoku.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Rusi objavili snimku navodno ukrajinskih vojnika zarobljenih na Zmijskom otoku