2 min. čitanja

Ronjenje na vodičkoj rivi i velika ekološka akcija čišćenja podmorja!

Ronjenje na vodičkoj rivi i velika ekološka akcija čišćenja podmorja!
Foto: Press

Tijekom ovog vikenda brojni vodičani i posjetitelji grada Vodica imali su jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju na vodičkog rivi u sklopu projekta Pogled u plavo.

U organizaciji Grada Vodice, Turističke zajednice grada Vodica te uz podršku Plave promocije na prekrasnoj vodičkoj rivi tijekom vikenda bio je postavljen 10 metarski bazen, a svi zainteresirani posjetitelji imali su priliku besplatno se okušati u ronjenju u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima bazena uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja tima Pogleda u plavo.

- Pogled u plavo već nekoliko godina gostuje u Vodicama što je za nas sjajna promocija ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja što je vrlo bitno za našu destinaciju, a posebno nas raduje što je ovaj projekt izuzetno dobro prihvaćen od strane lokalnog stanovništva i posjetitelja grada Vodica. Svi posjetitelji imaju priliku okušati se u ronjenju i upoznati s ovom prekrasnom aktivnošću. Osim promocije djelujemo i ekološki te smo ovaj ronilački vikend obilježili i provođenjem ekološke akcije čišćenja podmorja vodičkog malog i velikog porta koju provodimo svake godine u cilju smanjivanja negativnog utjecaja otpada na morska staništa, a time senzibiliziramo javnost o važnosti očuvanja ljepota našeg podmorja - istaknula je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice grada Vodica.

Pogledu u plavo posebno su se razveselila djeca koja su s nestrpljenjem čekala na svoj prvi zaron i upoznavanje s ronilačkom opremom uz sigurnost profesionalnih ronioca.

Eko akcija čišćenja velikog i malog porta

U sklopu Pogleda u plavo u Vodicama se je provodila i velika ekološka akcija čišćenja podmorja s ciljem izvlačenja otpada iz mora te podizanja razine svijesti o važnosti provođenja eko akcija jer se osim čišćenja podmorja kroz provođenje ekoloških akcija podiže svijest građana o važnosti očuvanja morskog okoliša.

Akcija čišćenja podmorja provodila se u organizaciji ŠRK Mali porat Vodice uz potporu Turističke zajednice grada Vodica, a sudjelovalo je više od 20 ronioca koji su čistili podmorje vodičkog malog i velikog porta uz podršku JVP Vodice, DVD Vodice i Ronilačkog centra Vodice Dive, a sudjelovali su i članovi Ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb.

Kroz ulaganje velikih napora Grada Vodica i Turističke zajednice grada Vodica u očuvanje okoliša vidljivo je smanjivanje otpada u moru kontinuiranim i redovitim provođenjem ekoloških akcija čišćenja te su ronioci izvukli manje količine plastike, guma i stakla.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.