1 min. čitanja

Roniocu koji je nakon nesreće u kavezu postao invalid osiguranje isplatilo 252 tisuće kuna

Roniocu koji je nakon nesreće u kavezu postao invalid osiguranje isplatilo 252 tisuće kuna
Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

ZADAR – Općinski sud u Zadru odbio je tužbu Splićanina protiv Croatia osiguranja, kojom je tražio odštetu za invaliditet koji je zadobio kao ronilac u kavezu za uzgoj Jadrantune, piše 057.info.

Njemu je 2 siječnja 2016., dok je obavljao poslove svog radnog mjesta, u ronjenju pozlilo pa je u besvjesnom stanju prevezen u medicinsku ustanovu. Najprije je dopremljen u Opću bolnicu u Zadru, a zatim je prebačen u KBC Split gdje odmah smješten u Vojno zdravstveno središte ZZP, Zavod za pomorsku medicinu u Splitu gdje je proveden dekompresijski tretman u barokomori.

Potom je liječenje nastavljeno u KBC Split, a rehabilitaciju je provodio u Varaždinskim toplicama i u specijalnoj rehabilitacijskoj bolnici Biokovka u Makarskoj. Konačno je uspostavljena dijagnoza: dekompresijska bolest, paraplegija i tetraplegija, kljenut peronealnog živca desnog stopala uz obvezno nošenje ortoze, pomoć dviju štaka, posljedične psihičke smetnje.

Ronilac je imao dvije police na 140.000 od trajnog invaliditeta, no kako mu je on utvrđen u visini od 50 posto, osiguravatelj mu je isplatio pola iznosa od svake, po 70.000 kuna, te još 112.000 kuna tijekom postupka, kada je u pojedinom dijelu utvrđen invaliditet od 70 posto, piše 057.info. On je smatrao da zbog trajnih posljedica i svih problema koji su nastupili treba dobiti cijeli iznos, no sud ga je odbio.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.