Ronioci usred zime zaronili ispod hvarskog porta - Izvadili su gomilu otpada!

HVAR - Otok Hvar najsunčaniji je hrvatski otok i jedan od najsunčanijih na Mediteranu, otok čije su ljetne zabave, hvarska riva s turistima i slike predivnog hvarskog porta punog malih brodica sinonimi za odmor u Hrvatskoj već desetljećima. 

Takav Hvar su ronioci iz Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum posjetili usred zime, taman kad se na otok spustila manja polarna fronta, a po hvarskoj se rivi šeće tek pokoji sivi galeb kojeg bura još nije potjerala.

- Otoku u sezoni dnevno gravitira golem broj plovila, a broj turista koji je stalno u porastu, čini sve veći pritisak na morski okoliš, stoga smo pozvani od strane grada Hvara sudjelovali u odlično organiziranoj jednodnevnoj eko akciji s ciljem čišćenja Križne luke - kažu iz Udruge.

- Na put nas je iz Splita krenulo petnaestak te smo uz pomoć lokalnih stanovnika nakon sat i pol ronjenja izvadili uistinu popriličnu količinu otpada, očekivano najviše guma i staklene ambalaže. Nakon akcije lipo smo se ćakulali i družili na velikom zajedničkom ručku te potom zadnjim trajektom krenuli put Splita - poručuju.

- Otok Hvar nakon ove akcije dočekuje novu sezonu čišći i uredniji, more je oslobođeno od znatne količine otpada, a mi smo se kao i uvijek sretni i puni dojmova vratili kući bogatiji za neka nova prijateljstva - zaključuju iz UPA Rostrum.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Bahati hvarski ugostitelj najavio: “Pobacali smo 20 boca u more i još ćemo 80!” Lučki kapetan: “To je kažnjivo djelo!”
Nakon što je Morski HR objavio priču o suludoj nagradnoj igri hvarskog restorana, gdje poznate osobe, pa čak i djecu nagovaraju da bacaju boce u more kako bi ih, tobože, netko pronašao i osvojio njihovu nagradu, iz lučke kapetanije upozoravaju da je riječ o kažnjivom djelu za koje su zapriječene
OČEKUJE IH VISOKA KAZNA! Zbog nagradne igre hvarskog restorana, Grdović, pa čak ribari i skiperi, pobacali bar stotinu boca u more!
Pisali smo već o glazbeniku koji je zbog nagradne igre hvarskog restorana, u more pobacao nekoliko boca. No kako se čini, tada je sve tek krenulo, a bacanju boca diljem Jadrana pridružili su se i drugi. Ne bi stoga bilo fer spominjati samo Jakšu Kriletića, koji nam se naknadno javio: