1 min. čitanja

Ronioci iz Bibinja očistili podmorje kod Pozdrava suncu i Morskih orgulja u Zadru

Ronioci iz Bibinja očistili podmorje kod Pozdrava suncu i Morskih orgulja u Zadru
Foto: Screenshot

ZADAR/BIBINJE – U sklopu projekta ‘Daj ruku za čisti Zadar’ ronilački klub Sveti Roko iz Bibinja proteklog je tjedna održao akciju čišćenja podmorja na zadarskim orguljama uz potporu i suorganizaciju zadarske Čistoće i Zajednice tehničke kulture zadarske županije. A ruku su dali i ronioci ICUA centra za podvodnu arheologiju te vatrogasci iz Svete Nedelje.

Tijekom održavanja akcije čišćenja, Zajednica tehničke kulture organizirala je radionice i štandove na kojima su udruge članice predstavile svoje djelatnosti.

Dok ih je prelijetao i snimao avion Aero kluba Zadar, bilo je vrlo živahno na Pozdravu suncu jer se moglo uživati u malakologoji, modelarstvu, radio amaterstvu, ispaljivanju raketa, alpinizmu…

– Nešto smeća ima, ali ne pretjerano. Našli smo interesantne stvari od skateboarda, kolica, romobila, tako da, uvijek ponavljam, kad je bacanje smeća u more u pitanju, ljudska mašta je neiscrpna – rekao je Đani Iglić, predsjednik Ronilačkog kluba Sv. Roko iz Bibinja.

– Po reakcijama naših građana a posebno djece, čini nam se da smo uspjeli u namjeri da predstavimo udruge i pokažemo da još uvijek postoje oni koji otpad nažalost odlažu u more – poručili su iz RK Sv. Roko.

Ovo je još jedna u nizu akcija čišćenja podmorja koju smo uspješno odradili ove godine. Ukupno je sudjelovalo 70-tak članova udruga, od toga 33 ronioca, 28 iz našeg kluba i 5 iz Svete Nedelje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.