2 min. čitanja

Ronimo za čisti Jadran - U eko akcijama prikupljeno 1700 kilograma otpada

Ronimo za čisti Jadran - U eko akcijama prikupljeno 1700 kilograma otpada
Foto: Hrvatski crveni križ

Ekološkom akcijom koja je protekloga vikenda održana u Parku prirode Telašćica, završen je projekt Hrvatskog Crvenog križa „Ronimo za čisti Jadran“. U sklopu ovoga vrijednog projekta koji je financijski podržao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, provedene su tri eko akcije i to na području dva nacionalna parka - Brijuna i Kornata – te na području parka prirode Telašćica.

Ukupno je u tri akcije prikupljeno 1700 kilograma otpada koji je potom zbrinut u skladu s propisima Republike Hrvatske. U ekološkim akcijama sudjelovali su djelatnici Nacionalnog parka Brijuni, Nacionalnog Parka Kornati, Parka prirode Telaščica, ronilački klubovi (CPA Pula, DPI Mina Pula, KPA Rovinj, RK Ugor Vrsar, RK Loligo Vodnjan, D.S.C. Pula, Eko more Medulin, RK Centar Medulin, KPA Uljanik Pula, Sveti Roko iz Zadra, „Murter – Kornati), te volonteri i djelatnici Crvenog križa Pula, Crvenog križa Istarske županije, Crvenog križa Šibenik, Crvenog križa Zadar, Crvenog križa Split i Hrvatskog Crvenog Križa. Ukupno je sudjelovalo 95 osoba.

Foto: Hrvatski crveni križ

Cilj projekta “Ronimo za čišći Jadran“ bio je pridonijeti smanjenju namjernog ili slučajnog unosa otpada u morski ekosustav, a upravo to je i učinjeno kroz organiziranje ekoloških akcija za prikupljanje otpada s morskog dna.

Foto: Hrvatski crveni križ

Zbog porasta globalnog onečišćenja koje prijeti životu na Zemlji, cjelokupna zajednica mora pružiti svoj doprinos u borbi za spas našega planeta. Svaki pojedinac svojim odgovornim ponašanjem i aktivnim pristupom može pridonijeti očuvanju okoliša i prirode. Upravo to je i bila svrha projekta kojemu su se svi sudionici rado odazvali.

Foto: Hrvatski crveni križ

Hrvatski Crveni križ zahvaljuje partnerima - Nacionalnim parkovima Brijuni i Kornati i Parku prirode Telašćica - na odličnoj suradnji tijekom provedbe projekta te Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost što su financijski podržali provedbu projekta „Ronimo za čisti Jadran“.

Foto: Hrvatski crveni križ

Hrvatski Crveni križ posebno zahvaljuje roniocima i volonterima Crvenog križa što su svojim angažmanom pridonijeli uspješnoj provedbi projekta „Ronimo za čisti Jadran“.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.