2 min. čitanja

Ronilački vikend u Vodicama

Ronilački vikend u Vodicama
Foto: Plava promocija

VODICE - Tijekom ovog vikenda, 20. i 21. svibnja svi zainteresirani građani i posjetitelji grada Vodica imat će jedinstvenu priliku potpuno besplatno okušati se u ronjenju u sklopu projekta Pogled u plavo.

Pogled u plavo održava se u cilju promocije ronjenja, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, a za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica u suradnji s Plavom promocijom omogućit će besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja.

Foto: Plava promocija

Prepoznatljivi montažni bazen projekta Pogled u plavo smjestit će se na vodičkoj rivi, a za sve zainteresirane posjetitelje, besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima, uz glazbenu podlogu i stručno vodstvo instruktora ronjenja bit će omogućena 20. svibnja 2023. god. u periodu od 10:00h do 21:00h i 21. svibnja 2023. god. u periodu od 10:00 do 18:00h na vodičkoj rivi.

Foto: Plava promocija

Nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkog opremi, zaronom u bazen projekta Pogled u plavo posjetitelji će imati priliku uživati u  čarima i ljepotama ronjenja te razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Za sigurnost ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja i ronioci Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic te ronilački tim Pogleda u plavo uz podršku Ronilačkog centra Vodice Dive.

Foto: Plava promocija

Kako bi podvodne ljepote sačuvali i za buduće generacije, u sklopu ronilačkog vikenda, 21. svibnja od 10.00 do 12.00 sati provodit će se i velika ekološka akcija čišćenja vodičkog malog i velikog porta u cilju izvlačenja otpada iz mora te poticanja što većeg broja sudionika u ekološke programe i aktivnosti u organizaciji ŠRK Mali porat Vodice i potporu TZ grada Vodica.

Pogled u plavo provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, dok su medijski pokrovitelji projekta Morski HR, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com, a provodi se uz veliku podršku HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.).

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo i Agencije Plava promocija.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.