1 min. čitanja

RokOtok punom parom grabi prema otocima šibenskog arhipelaga, jučer im se pridružila i Dina Levačić

RokOtok punom parom grabi prema otocima šibenskog arhipelaga, jučer im se pridružila i Dina Levačić
Foto: Facebook/RokOtok

Nakon prošlogodišnje stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, Domagoj Jakopović Ribafish ovog je ljeta nastavio svoju misiju. U sklopu projekta RokOtok plivanjem namjerava spojiti sve naseljene otoke šibenskog arhipelaga, a u tome mu je jučer pomogla i poznata plivačka maratonka Dina Levačić.

Ekipa okupljena oko ekološko-edukacijskog projekta RokOtok krenula je jučer u 7 ujutro na 5 i pol kilometara dugu etapu od Kaprija do Murtera. Vrijeme je, opisuje glavni protagonist Ribafish, ispočetka bilo savršeno – bonaca. No nakon tri kilometra zapuhao je jak maestral s valovima višim od jednog metra. Nije bilo lako, no u dobrom društvu svaka muka je barem upola lakša.

Foto: Facebook/RokOtok

Plivalo se oko sat i pol uz dvije stanke, a Ribafishu je društvo cijelim putem pravila naša poznata plivačka maratonka Dina Levačić.

– Dina Levačić je elegantna morska sirena koja pliva ono što se većina nas ne bi usudila niti preploviti. I danas je opet bila dio projekta #rokotok i skidamo joj kapu do poda. Jurila je žena s posla na Kaprije, otplivala, a onda je po nju u Tisno došla mama Željana i vratila je na posao. Što reći nego – legenda! – napisao je na Facebooku Ribafish.

Dolaskom na Murter ekipa je obišla Muzej betinske drvene brodogradnje, a potom je krenulo tradicionalne druženje s lokalnim stanovništvom i podjela poklona. Ekipa RokOtoka danas odmara, a sutra kreću put Vrgade.K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.